P. L. | 21. 11. 2022, 11:32

Znana slovenska voditeljica dosegla noro preobrazbo: svoje telo je izklesala do popolnosti

osebni arhiv, fotomontaža

Uspelo ji je oklestiti kar dvajset kilogramov. Večkrat je poskusila, a neuspešno. Mi vemo, katera je tista podrobnost, ki jo je motivirala. Tudi vam lahko pomaga. 

Priljubljena radijska in televizijska voditeljica Tanja Kocman, ki jo imajo mnogi radi prav zaradi njene odkritosti, je pred kratkim prek Instagrama pokazala, da ji je uspelo izgubiti dvajset kilogramov. Njena nova podoba je zares osupljiva, videti je naravnost fantastično.

A tudi Kocmanova nima čudežne tabletke, ki bi čez noč stopila vse odvečne kilograme, za Metropolitan je razkrila, kako je potekala njena preobrazba do zdravega načina življenja in trenutkov, polnih energije.

osebni arhiv

Objavili ste primerjavo v isti obleki prej in po izgubi 20 kilogramov. Kakšni so vaši občutki, ko pogledate to primerjavo?

Dejansko se v času, ko sem tehtala več, nisem tega prav zavedala. Šele s to isto obleko sem dojela, da sem res naredila neko transformacijo in da se zdaj že res pozna. Občutki so seveda prijetni, ker ne nazadnje je to rezultat spremembe, ki sem si je želela. 

Zakaj ste se odločili, da spremenite način življenja?

Preprosto? Nisem bila več srečna. Nekateri, ki me spremljajo, so mi očitali, da sem prej lagala, ko sem govorila, da sem se dobro počutila v svoji koži z več kilogrami - a ni res. Sama sem vedno imela nihanja, ko je prišlo do samopodobe. In verjamem, da je to boj, ki ga bom bila kar do konca svojega obstoja. Moja odločitev za drugačen način življenja ni izvirala samo iz želje po izgubi kilogramov, temveč iz tega, da sem si zaželela bolj aktivne dni, več dogajanja, več kvalitete in raznolikosti. Ljudje se zelo hitro zapustimo, ko pademo v nek vzorec in posledično se to ne pozna samo na telesu, temveč tudi na psihi. In meni je bila prioriteta, da poskrbim za slednje. 

osebni arhiv

V kako hitrem času vam je uspelo izgubiti 20 kilogramov in kako?

Dejansko sem začela z 2. 1. 2022. Rekla sem si, da zdaj ali nikoli. Da naj ne živim pod pritiskom številke na tehtnici, ampak uživam v novih aktivnostih in vidim, kam me celotna zadeva popelje. Seveda je k temu spadalo to, da sem spremenila prehrano, si od začetka štela kalorije ter si tako sestavila zdrave jedilnike. Največ pa sem zagotovo spremenila s tem, ko sem se začela premikati. Od začetka so to bili pohodi na Pohorje in okoliške hribe, zdaj sem dodala fitnes. Verjetno se res staram, ampak ogromno energije in volje sem našla v naravi. To ni hitra pot, je pa edina, ki po moje doprinese k dolgoročnemu dobremu počutju. 

Danes nadaljujete z bolj zdravim načinom življenja? Imate cilj še izgubiti kak kilogram?

Trenutno bolj kot na izgubi kilogramov delam na tem, da se učvrstim, ker sem na nekaterih delih telesa kot puding. Se pa pridno držim svojih novih navad in sem ponosna na sebe, da sem se tokrat prvič lotila zadev zdravo, brez pritiska nad sabo in predvsem zaradi tega, ker sem si želela spremembe in ne samo manjše zadnjice. 

osebni arhiv

Kaj bi svetovali vsem tistim, ki se trudijo, pa jim ne gre?

Joj, nič. Ker so mi šli najbolj na živce tisti, ki so bili pametni za druge. Ta borba s svojim telesom je nekaj res večno prisotnega in vsak lahko ve samo zase, kaj mu najbolj ustreza. Meni je bilo dovolj svojega tarnanja in sem si rekla, da bom na to gledala kot še samo na en izziv v svojem življenju. In da ne bom več suženj lastnega slabega počutja, ki mi je onemogočilo, da bi bila prisotna na raznih dogodkih, potovanjih in včasih nasploh v življenju. Slednje je tako kratko, da ga res hočem doživeti kot najboljša verzija sebe. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.