R.S. | 19. 7. 2022, 15:51

Zvezdana Mlakar brez dlake na jeziku: "Včasih sem stiskala zobe do krvi."

Instagram/Zvezdana Mlakar

"Nismo bili idealni, daleč od tega in moji sinovi imajo rane, za katere sva odgovorna oba starša,"  je med drugim zapisala. 

Zvezdana Mlakar je na družbenih omrežjih objavila zapis o materinstvu in družini. Igralka ima tri sinove, Maja, Jana ter Lana

Brez načrtov

Družine s tremi otroci ni načrtovala. "O družini, iskreno. Nikoli si nisem mislila (niti želela), da bom imela 3 otroke, sploh pa ne, da bodo vsi trije sinovi. Zgodilo se je spontano, pomembno se mi zdi, da so vsi trije plod ljubezni, velike ljubezni. Vsakih 6 let sem jih rodila, tudi tega nisem načrtovala."

Igralka ne skriva dejstva, da ji ni šlo vse po maslu. "Nisem bila pripravljena na materinstvo, tako, kot mlade mame to počnejo danes, zgledovala sem se po vzgoji, v kateri sem zrastla sama, prebirala sem sicer neke redke knjige na to temo, o partnerskih odnosih nisem vedela nič," je še dodala.

Ljubezen boli

Družino je želela na vsak način obdržati celo. "Spomnim se, kako sem bila presenečena, ko sem ugotovila kako lahko ljubezen boli in kakšni izzive prinaša zakon, partnerstvo in vzgoja. Niti slučajno ni bilo lahko, včasih sem stiskala zobe do krvi, za vsako ceno sem hotela obdržati družino celo. Da bodo moji otroci imeli očeta. Vedela sem, kako težko je biti samohranilka, sem videla pri moji mami," je napisala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Prizna, da imajo zaradi nje otroci rane. "Bilo je tudi neskončno lepo, v naši nori družini smo doživeli mnogo nenavadnega, odprtega, ljubečega. Nismo pa bili idealni, daleč od tega in moji sinovi imajo rane, za katere sva odgovorna oba starša."

Kakšna je prava družina? 

Zvezdana je do enoznačne interpretacije družine kritična. "Ko danes poslušam pametovanja in sodbe kakšna je prava družina, edina in sveta, imam samo en odgovor! Brigajmo se zase, zdrava in močna družina je naša odgovornost in z njo imamo dovolj dela za celo življenje. Najbolj pomembno je, da je naša družina, ne glede na spol, bogastvo, status in kaj vem še vse, dom našega srca, kjer se počutimo varni, sprejeti in ljubljeni. Vsak človek na svetu ima pravico do nje! Vsak, brez izjem!"

"Razlike med nami so bile in bodo in vsako izključevanje in obsojanje istospolnih družin je neduhovno, je na nizki vibraciji, je neljubeče! Otroci potrebujejo ljubezen, varnost, kvalitetno vzgojo, ne briga jih spol staršev, ker je to izmislek nas odraslih, ki se nam zdi, da mi, edini, vemo kaj je prav in kaj ne. Celo tako objestni smo, da smo zvlekli celo Boga v te naše izmišljije," je odločna igralka.