A. B. | 1. 5. 2022, 07:14

Hollywoodski zvezdniki protestno zapuščajo Twitter. V tem tiči razlog

Profimedia

Novi lastnik družbenega omrežja je po nakupu napovedal sproščanje omejevanje vsebin in s tem vzpodbujanje svobode govora. Lahko to privede do katastrofalnih razsežnosti?

Elon Musk je nedavno kupil Twitter za približno 41 milijard evrov. A že takoj po prevzemu je poudaril, da Twitter bi lahko po njegovem mnenju družbeno omrežje storilo veliko več v smeri svobode govora.

Kot je napovedal namerava uvesti sprostitve na področju omejevanja vsebin. 

Borci za človekove pravice so opozorili, da bi lahko to povzročilo porast sovražnega govora, ustrahovanja in širjenja napačnih informacij, s čimer se strinjajo tudi številni zvezdniki.

Nekateri so že sporočili, da platformo zapuščajo.

Igralka Cate Blanchett se je na spremembe, ki jih je ob prevzemu Twitterja napovedal najbogatejši zemljan,  odzvala ostro. "Zdi se mi nevarno. To je vse, kar imam za povedati. Zelo, zelo nevarno," je dejala za Variety.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cate Blanchett (@cateblanchett_officiall)

Igralka in tudi aktivistka za človekove pravice Jameela Jamil je opozorila, da sprostitev vsebin ne bo nikomur v pomoč. Odločila se je, da se iz omrežja tudi protestno umakne in v eni izmed objav zapisala: "Ah, kupil je Twittter. Izgleda, da bo to moj zadnji tvit." 

Tovrstnemu "uporu" pa se je pridružil tudi britanski voditelj Phillip Schofield, ki je delaj celo, da si je aplikacijo iz telefona že izbrisal in jo s tem umaknil iz svojega življenja. Platformo je opisal kot "greznico" polno "zlobnih in odvratnih internetnih trolov".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.