24. 4. 2020, 09:46 | Vir: STA

Tretja filmska verzija o življenju Whitney Houston, tokrat po scenariju Anthonyja McCartna

profimedia
Tretja filmska verzija o življenju Whitney Houston, tokrat po scenariju Anthonyja McCartna (foto: profimedia)

Priznani scenarist Anthony McCarten, ki je sodeloval pri filmih Bohemian Rhapsody in Dva papeža, bo sodeloval tudi pri biografskem filmu o legendarni glasbenici z bridko usodo Whitney Houston, poročajo ameriški mediji. Producenti se o režiji filma dogovarjajo s Stello Meghie.

Scenarist McCarten (58) je v minulih letih sodeloval pri kar nekaj uspešnih biografskih filmih. Poleg za Bohemian Rhapsody (2018) v režiji Bryana Singerja, ki je prejel štiri oskarje, in filma Dva papeža (2019) v režiji Fernanda Meirellesa je napisal tudi scenarij za film Najtemnejša ura iz leta 2017 v režiji Joeja Wrighta, ki je prejel dva oskarja.

Njegov novi izziv bo biografija Whitney Huston, ki se je v zgodovino zapisala kot ena najboljših r'n'b in popularnih pevk v zadnjih 30 letih. Umrla je leta 2012, stara 48 let, po letih bojevanja z odvisnostjo od drog.

Sicer so delo, pa tudi s škandali zaznamovano življenje Whitney Houston, že predstavili v dveh dokumentarnih filmih. V filmu Whitney (2018), ki ga je režiral Kevin Macdonald, je bilo razkrito, da je glasbenico v mladosti zlorabil veliko starejši bratranec, v filmu Whitney: Can I Be Me (2017) v režiji Nicka Broomfielda in Rudija Dolezala pa so se osredotočili na zvezo pevke z Robyn Crawford.

Glasbeni producent Clive Davis je za Deadline dejal, da po njegovo celostna zgodba o Whitney Huston še ni bila predstavljena. Za dokumentarec v delu, ki nastaja ob podpori skrbnikov pevkine dediščine, pa je dejal, da bo "brez zadržkov in glasbeno bogat".

Režijo naj bi prevzela Stella Meghie, ki je znana po nizkoproračunskem filmu Jean of the Joneses (2016) in romantični drami z začetka letošnjega leta The Photograph, je še povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.