Trgovina skupine Rolling Stones na legendarni ulici Carnaby

Od spominkov do pohištva

22. 8. 2020, 09:29 | Scena | Vir: STA

              Trgovina skupine Rolling Stones na legendarni ulici Carnaby (foto: profimedia) profimedia

Ulica Carnaby v londonskem Sohu se je v zgodovino glasbe vpisala kot srce dogajanja kulturnega gibanja Swinging Londona v 60-ih letih minulega stoletja. Del tega gibanja so bili tudi The Rolling Stones, ki so ravno tedaj začeli svojo glasbeno pot, zdaj pa se pripravljajo, da bodo na legendarni ulici odprli svojo trgovino.

Uradna trgovina skupine The Rolling Stones, imenoivana RS No. 9 Carnaby, bo v Sohu začela delovati 9. septembra, v njej pa bodo oboževalci našli albume zasedbe pa tudi kakšen drug dragocen spominek, povezan s skupino, katere zaščitni znak je iztegnjen jezik, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Predmeti naprodaj so nastali v sodelovanju s priznanimi blagovnimi znamkami, kot sta denimo Stutterheim, kjer so specializirani za dežne plašče, ali pa Baccarat, ki podpisuje kristalne izdelke.

Poleg klasičnih spominskih predmetov, kot so majice, priponke in plakati, bodo v trgovini na voljo tudi kosi pohištva in drugi okrasni predmeti za dom, ki bodo poosebljali okus in duha skupine.

Med barvami bosta v prodajalni prevladovali rdeča in črna, pod steklenimi tlemi bodo natisnjeni teksti komadov The Rolling Stones, v garderobah pa bodo predstavljene umetnine, ki tematizirajo najboljše albume skupine.

"Soho je vselej predstavljal rock glasbo in Carnaby Street je idealna lokacija za našo trgovino," so v izjavi za javnost zapisali Stonesi. Dodali so, da bi radi tja vnesli nekaj zgodovinskega glasbenega duha, saj se je Carnaby Street v minulih letih spremenila v povprečno londonsko nakupovalno ulico, še navaja Ansa.