7. 6. 2018, 09:38 | Vir: STA

Trump uslišal Kim Kardashian: Prababici znižal kazen zaradi preprodaje mamil!

Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je dejal, da si preprodajalci mamil zaslužijo smrtno kazen, je po prošnji zvezdnice Kim Kardashian znižal dosmrtno zaporno kazen preprodajalki mamil Alice Marie Johnson, obsojeni leta 1996. Izpustili so jo včeraj.

Kardashianova, ki je poročena z glasbenikom Kanyem Westom, je pred tednom dni obiskala Trumpa v Beli hiši s prošnjo za pomilostitev 62-letne matere, babice in prababice Alice Marie Johnson, ki je bila leta 1996 obsojena na dosmrtni zapor zaradi trgovanja z mamili.  DoTrumpa jeprišla preko njegovega zeta Jareda Kushnerja, ki vodi prizadevanja za zaporniško reformo. Kanye West je medtem eden redkih znanih temnopoltih zvezdnikov, ki javno podpirajo Trumpa. Kardashianova se je preko Twitterja že zahvalila Donaldu Trumpu.

Trump Johnsonove ni pomilostil, torej je še vedno nekdanja kaznjenka z nekaj manj pravicami, kot gredo državljanom, ki še niso bili obsojeni, vendar pa je po več kot 20 letih spet na prostosti. Trump zadnje čase vzbuja precej pozornosti s svojimi pomilostitvami, ki jih deli brez ustaljenega procesa, ki je veljal doslej, na primer brez posvetovanja s pravosodnim ministrstvom ZDA. Njegovi odvetniki menijo, da lahko pomilosti celo samega sebe.

Pred dnevi je napovedal, da bo morda izpustil tudi nekdanjega guvernerja Illinoisa Roda Blagojevicha, ki sedi zaradi korupcije, in televizijsko osebnost Martho Stewart, ki je že odslužila kazen zaradi trgovanja z vrednostnimi papirji na podlagi prepovedanih notranjih informacij. Med odmevnimi pomilostitvami je tudi posmrtna za temnopoltega boksarja Jacka Johnsona na pobudo igralca Sylvestra Stallona in pomilostitev konservativnega komentatorja Dinesha D'Souze, ki je bil obsojen zaradi kršenja zakona o financiranju volilnih kampanj.

Alice Marie Johnson je bila poročena in imela pet otrok, po letu 1989 pa so se stvari v njenem življenju začele obračati na slabše. Njen najmlajši sin je umrl v nesreči z motorjem, ločila se je od moža in izgubila službo pri FedExu zaradi odvisnosti od iger na srečo. Hiter zaslužek je potem našla v mamilih. Leta 1993 so jo aretirali skupaj s 15 drugimi, od katerih jih je deset nemudoma spregovorilo v zameno za nižje kazni. Sama v ta dogovor ni bila vključena in je za zaroto trgovanja z mamili dobila najvišjo kazen. Njena družina trdi, da ni imela glavne vloge v združbi, ki je tihotapila mamila iz Teksasa v Tennessee in naprej, ampak je skrbela le za zvezo iz stanovanja, ki ga je najela. Ob izpustitvi iz zapora se je vidno navdušena zahvalila Trumpu - njen odziv si lahko ogledate v video posnetku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.