26. 10. 2021, 11:50

Trumpovo družbeno omrežje je podobno Twitterju (le da KRŠI vsa pravila)!

profimedia
Trumpovo družbeno omrežje je podobno Twitterju (le da KRŠI vsa pravila)! (foto: profimedia)

Donald Trump je lansiral lastno družbeno omrežje kot 'orožje v boju proti velikih tehnoloških podjetij', ki ga (kot sam trdi) sovražijo. Dotično omrežje naj bi postalo 'prostor za širjenje resnice, ki jo želijo drugi skriti'.

Družbeno omrežje Truth Social (ali Omrežje Resnica) je nadvse podoben Twitterju.

Gre za brezplačno družbeno omrežje, ki je postavljeno na platformi Mastodon, ki se trudi decentralizirati družbena omrežja. Dotična platforma sicer zahteva, da novo ustvarjeno omrežje jasno objavi, da temelji na platformi Mastodona, pa tudi, da vsem uporabnikom omogoči dostop do aplikacije. Trump naj bi že prekršil oba pravila.

Podjetje Trump Media and Technology Group (TMTG) je zato že prejela naslednje opozorilo: če v roku 30 dni ne popravi kršitev, se bo podjetje moralo soočiti s pravnimi posledicami.

Iz podjetja nato niso niti črhnili, testna verzija Truth Sociala pa je izginila.

Analitiki so prepričani, da Trumpovo družbeno omrežje ne bo nikoli zaživelo, še manj pa bi lahko postalo nova platforma, prek katere bi lahko (ponovno) nagovarjal množice ljudi.

Naj spomnimo! Preden so Trumpa vrgli s Twitterja, Instagrama in Facebooka, je imel na Twitterju 89 milijonov sledilcev, na Facebooku 35 milijonov sledilcev in na Instagramu 24 milijonov sledilcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.