25. 10. 2018, 15:55 | Vir: STA

Tudi restavracija v lasti Roberta De Nira prejela sumljivo pošto

profimedia

Newyorška restavracija v lasti ameriškega igralca in režiserja Roberta De Nira je danes prejela sumljiv paket, podoben paketom bombam, ki so bili v sredo naslovljeni na vidne demokrate in ameriško televizijsko mrežo CNN. Policija paket preiskuje.

De Niro je tako kot vsi dosedanji prejemniki paketov znan kot oster kritik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Med drugim ga je označil za "nacionalno katastrofo", še posebej pa ga je razburil med junijsko podelitvijo ameriških gledaliških nagrad Tony, ko je med neposrednim prenosom pokazal sredinec in dejal "J... Trumpa".

Trump je v odgovor enega najbolj znanih ameriških igralcev označil za "posameznika z zelo nizkim inteligenčnim kvocientom", poročajo tuje tiskovne agencije.

De Niro je bil oster do Trumpa že med njegovo volilno kampanjo leta 2016, ko je v New Yorku rojeni igralec republikanskega kandidata Trumpa označil za "očitno neumnega", "povsem norega" in idiota.

Po navedbah ameriških medijev policija preiskuje sumljiv paket, ki je prispel danes na naslov njegove restavracije Tribeca Grill v četrti Tribeca na Manhattnu v New Yorku. Policija je sporočila, da je bilo ob prihodu sumljive pošiljke poslopje restavracije prazno in da jih je o njej obvestil eden od zaposlenih ob 5. uri po lokalnem času.

Policija je na kraj poslala enoto za razminiranje, ki je paket odnesla v analizo v svoj center v Bronxu.

Če se bo izkazalo, da gre za podoben paket, bo to že osmi paket bomba, ki so ga ta teden prejeli kritiki Trumpa, med drugimi v sredo bivši demokratski ameriški predsednik Barack Obama in bivša državna sekretarka Hillary Clinton ter CNN, v torek pa kot prvi liberalni milijarder George Soros.

75-letni De Niro je doslej v svoji karieri odigral že več kot 80 vlog, nekaj najbolj znanih v režiji Martina Scorseseja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.