4. 9. 2021, 07:33 | Vir: STA

Turistko s ponarejenim potrdilom o cepljenju ujeli pri odhodu s Havajev

profimedia

V ameriški zvezni državi Havaji so konec avgusta aretirali turistko s ponarejenim potrdilom o cepljenju proti covidu-19, na katerem je narobe črkovala ime cepiva proti covidu-19 ameriškega proizvajalca Moderna, in ga namesto Moderna zapisala Maderna. Po aretaciji ji je sodišče naložilo 2000 ameriških dolarjev varščine.

Havaji so sicer imeli od izbruha pandemije covida-19 najstrožje ukrepe proti širjenju bolezni v ZDA in še naprej ostajajo strogi in neusmiljeni do kršiteljev.

Turistka je s ponarejenim potrdilom o cepljenju proti covidu-19 na Havaje prispela v drugi polovici avgusta. Pri prevari so jo ujeli šele, ko je 28. avgusta hotela zapustiti Havaje.

V ZDA se je doslej z novim koronavirusom po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkins okužilo 39,5 milijona ljudi, umrlo je več kot 642.000 covidnih bolnikov. Polno cepljenih je v ZDA 61,5 odstotka prebivalcev, starejših od 12 let. 

Njeo nespametnost si je duhovito privoščil eden od uporabnikov družbenega omrežja z zapisom: ponarejena listina 10 dolarjev, letalska vozovnica 2000 dolarjev, nova garderoba 800 dolarjev, napačno črkovanje neprecenljivo. Spoznajte vaško trapo Chloe Mrozak. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.