31. 8. 2020, 14:39

TV-voditelj Marko Potrč z novim zapisom in video posnetkom: Ne bom se ustavil, ne bom odnehal

Igor Zaplatil
TV-voditelj Marko Potrč z novim zapisom in video posnetkom: Ne bom se ustavil, ne bom odnehal (foto: Igor Zaplatil)

Prejšnji teden je ostra objava TV-voditelja Marka Potrča na Facebooku sprožila burno debato o ukrepih, vezanih na aktualno stanje s koronavirusom v Sloveniji. Včeraj je Marko Potrč na svoj profil dodal še en zapis, v katerem citira prijatelja, ki pravi, da »imamo komarja, ki ga lovimo s krampom«, zapis pa je dopolnil tudi z video posnetkom.

Marko Potrč svoj krajši zapis tokrat začenja z udarnim naslovom: Razumite – ne bom se ustavil, ne bom odnehal.

Ne zato, ker želim zmagati, ali dokazati, da je nekdo slab oziroma »zloben«. Še vedno sem prepričan, da velika večina ljudi na tem svetu ravna v prepričanju, da dela prav. Tudi vsi strokovnjaki, zdravniki. Zato nikogar ne napadam. A nikoli se nisem pustil voditi strahu. Med previdnostjo ter paničnim strahom je velika razlika. Vedno do zdrave mere, skladno z dejansko stopnjo ogroženosti. In pri trenutni sliki se resnično zdi, da zdrave mere ni.

Nadalje se Potrč čudi, da v medijih ni ustreznih soočanj različnih mnenj o aktualni situaciji, da se ne predstavlja stališč za in proti ukrepom, ki se uvajajo za soočanje s porastom okužb.

Nihče od nas si ne želi smrti, še manj jo komurkoli privoščimo. Saj smo ljudje! A zmeraj želim videti realno sliko in se zavedati svojih pravic. In dal bom vse, da soustvarim prihodnost, kot si jo želim za moja otroka.

V več kot 11-minutnem posnetku Marko Potrč komentira številke okužb in smrti, ukrepe, ki bodo vplivali na šolarje in kako ukrepi vplivajo na kakovost našega življenja. Celoten zapis z video posnetkom pa si lahko ogledate tu:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.