Alma Rahne | 19. 10. 2023, 11:03

Znan TV-obraz se po več letih vrača: razkrivamo, kaj bo počela

Osebni arhiv Urške Pirš

Pred leti nas je ob večerih pozdravljala s TV-zaslonov s svežimi novicami iz sveta zabave. Njena strast do novinarstva v njej še vedno gori, zdaj pa je napočil pravi čas, da se znova pojavi pred kamero.

Nekdanja televizijska voditeljica Urška Pirš, ki je več kot 10 let vodila in urednikovala izjemno priljubljeno in gledano rubriko POP IN v informativni oddaji 24ur, se je po umiku iz medijev posvetila družinskemu življenju. Že dolgo časa je v sebi čutila, da še ni povedala zadnje besede. Od svojega poklica se nikoli ni zares poslovila, zdaj pa je našla pravo priložnost, da lahko spet novinarsko ustvarja.

Po daljši odsotnosti od medijev se na medijski parket vrača kot voditeljica novega podkasta na Metropolitan.si z imenom Greenroom (zelena soba oziroma zaodrje - prostor, ki je namenjen nastopajočim). Njena izkušenost, karizma in sposobnost, da izvabi iskrene izpovedi iz svojih sogovornikov, obetajo izjemno zanimive in bogate pogovore na štiri oči.

Osebni arhiv Urške Pirš

Podkast, ki ponuja vpogled v zakulisje

Greenroom je podkast, ki gledalce vabi v življenja znanih in uspešnih osebnosti. Vsaka epizoda bo ponujala vpogled v zakulisje uspeha, osebne rasti in izzive, s katerimi se na svoji poti soočajo domača, regijska in tudi mednarodno znana imena iz sveta zabave in širše.

V vsaki epizodi bo novinarka in nekdanja TV-voditeljica Urška Pirš, v sproščenem in pristnem vzdušju, odkrivala tiste skrite zgodbe, ki povedo, kdo gostje pravzaprav so. Raziskovala bo spremenljivo naravo slave in uspeha, ustvarjalnosti in človeških izkušenj ter razkrivala zgodbe in lekcije, ki so oblikovale in vplivale na njihovo javno in zasebno življenje. 

Podkast Greenroom se bo razlikoval od drugih, ker bo postavljen v vizualno drugačno okolje. Greenroom bo estetsko dovršen, snemanje pa bo potekalo v restavraciji Cubo golf na Smledniku, včasih pa tudi na terenu pri gostu v njegovem domačem okolju. Voditeljica se bo trudila, da bo besedo dala tistim, ki zaradi svoje velike prepoznavnosti ali uspeha niti ne potrebujejo medijske pozornosti, zato se premišljeno odločajo, kje in s kom bodo spregovorili o svojem bogatem in zanimivem življenju. Saj imajo še veliko iskrenih in nepovedanih zgodb, ki jih niso še nikoli javno povedali.

Kdo bo prebil led?

Kdo bo dovolj pogumen in prebil led? Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli. Prvi gost oziroma gostja bo oseba, ki je s svojim stasom in glasom burila domišljijo marsikateremu fantu in bila idol mnogim mladim dekletom. Še vedno pa ima stas in glas, kar bo kmalu tudi dokazala. Nekoč kraljica glasbenih odrov, oseba polna talentov in življenjskih izkušenj ... Se vam mogoče svita, kdo se je opogumil? Spremljajte nas in kmalu izveste.

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret