N. Vo. | 14. 5. 2024, 15:59

Tom Cruise pri 61 letih še vedno paša za oči tako na filmskem platnu kot na plaži

Profimedia

Slavni hollywoodski igralec Tom Cruise, ki je pri 61 letih še vedno v vrhunski formi, je te dni ujel pozornost na plaži na Majorki.

Natanko 38 let po ikonični odbojkarski sceni iz filma Top Gun, kjer je zaslovel v vlogi Mavericka, je Tom Cruise med kopanjem v morju navdušil z zavidljivo izklesano postavo. Obut je bil v temno modre kopalne hlače, družbo pa mu je delal mehiški režiser Alejandro González Iñárritu, prav tako uveljavljeni filmski ustvarjalec, poroča The Sun.

Kot še omenja portal, je Cruise po osvežilnem jutranjem plavanju oblekel sivo majico in slamnik ter se skupaj z Alejandrom vkrcal na luksuzno jahto. Oba umetnika, znana po filmih, kot sta Birdman in Povratnik, sta si tako vzela čas za sprostitev po napornih mesecih dela.

Profimedia

Tom si je namreč privoščil zaslužen oddih po snemanju osmega dela filmov serije Misija: Nemogoče v Londonu. Produkcija je potekala v studiih Longcross v Surreyju in na lokacijah po Londonu, vključno z mostom Westminster in okolico Downing Street, vse od začetka marca. Tom je, zavezan k spoštovanju dogovorjenih terminov, v enem primeru celo organiziral transport s helikopterji za celotno ekipo in igralsko zasedbo, ko je bil promet na avtocesti M25 povsem ustavljen.

V boju proti mestnim golobom na Trgu Trafalgar, kjer je snemal prizore v vlogi Ethana Hunta, je najel tudi sokole. Osmi del serije Misija: Nemogoče zaenkrat ostaja skrivnost. Znan je le podatek, da gre za nadaljevanje filma Dead Reckoning, ki je bil izdan lani.

Prvotno naslovljen kot Dead Reckoning: drugi del, je film opustil to oznako in bo izšel pod samostojnim naslovom. Razlogi za to spremembo niso znani, govorice pa nakazujejo, da bi utegnil film zavzeti popolnoma novo smer, poroča The Sun.

Kljub dvema nominacijama za oskarja za zvok in vizualne učinke in svetovnemu zaslužku 523 milijonov evrov, je Dead Reckoning komaj pokril proračun 269 milijonov evrov. Finančni uspeh filma je bil dodatno otežen zaradi izida filmov Barbie in Oppenheimer, ki so na kinoblagajne prišli le dva tedna za Dead Reckoning in močno vplivali na njegovo prodajo vstopnic.

Naslednji del Misije: Nemogoče je trenutno načrtovan za izid 23. maja 2025, po več prestavitvah zaradi pandemije in stavk združenja SAG-AFTRA. Film, ki je bil sprva predviden za izid avgusta 2022, je bil zaradi različnih zamud premaknjen na kasnejše datume, vključno z novembrom 2022, julijem 2023 in junijem 2024, pričakuje pa se, da bo vreden ogleda.