P.M. | 23. 2. 2024, 20:03

Zvezdnika filma Titanik in hollywoodskega zapeljivca bi danes komaj prepoznali

Profimedia

Igralca se iz filma spomnimo kot negativca, zaradi svojega elegantnega videza pa si je vseeno pridobil veliko oboževalcev.

Ameriški igralec Billy Zane je prav s filmsko uspešnico Titanik okusil svetovno slavo. V filmu je upodobil zaročenca brhke Rose, ki jo je igrala Kate Winslet. Tudi kasneje je na velikih platnih navduševal predvsem zaradi svojega markantnega videza in gostih črnih las. A po Titaniku mu na žalost ni uspelo, da bi se zavihtel med filmsko elito. Čeprav je nadaljeval s snemanjem filmom, z nobenim ni dosegel večjega uspeha. Njegovi drugi filmi vključujejo Nazaj v prihodnost in nadaljevanje Nazaj v prihodnost 2.

Profimedia

Zaradi vloge v Titaniku, je igralec, kot je sam dejal v nekem intervjuju, postal sinonim za negativca. "Takšna situacija vas sčasoma prisili, da postanete bolj inovativni, snemate neodvisne, pa tudi svoje filme," je dejal Billy, ki ima danes 58 let. Zane naj bi v lastni produkciji na filmskem platnu upodobil legendarnega "botra" Marlona Branda, enega največjih filmskih igralcev vseh časov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Billy Zane (@billyzane)

Bolj kot igralstvu se zadnja leta posveča slikanju. Slikati je začel med pandemijo covida-19, čeprav je bila to že od nekdaj njegova strast. In zdi se, da mu gre zelo dobro, saj je imel že kar nekaj umetniških razstav. Je pa tudi ponosni oče dveh hčera, ki ju ima z nekdanjo zaročenko, manekenko Candice Neil.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec