Alma Rahne | 15. 3. 2023, 08:29

Esmeralda se je ob odprti krsti svojega Melesia zlomila: ganljive besede, ob katerih boste zajokali (FOTO in VIDEO)

Profimedia/YouTube/CociNancy y Algo Más/posnetek zaslona/fotomontaža

V igralskih krogih se večkrat spletejo globoka prijateljstva za vse življenje. In takšno je bilo tudi med Leticio Calderon alias Esmeraldo in Ignaciem Lopezom Tarsom, ki je z vlogo tepčka v veliki TV-uspšenici za seboj pustil neizbrisan pečat.

Po smrti oboževanega in legendarnega igralca Ignacia Lopeza Tarsa Mehika žaluje. 98-letni prvak mehiške televizije in gledališča je bil 6. marca hospitaliziran zaradi črevesne okluzije (obstrukcija črevesne cevi, ki preprečuje prehod fekalne snovi, op. a.) in pljučnice.

Minuli petek naj bi po poročanju mehiških medijev zapustil bolnišnico, vendar se je njegovo zdravstveno stanje v hipu nepričakovano poslabšalo. Ignacio Lopez Tarso je umrl v soboto, 11. marca, popoldne po lokalnem času zaradi srčnega zastoja.

Žalna slovesnost v čast legendarnemu igralcu Ignaciu Lopezi Tarsi

Žalna slovesnost v čast legendarnemu igralcu Ignaciu Lopezi Tarsi

Profimedia

Krsto z igralčevim truplom so dan pozneje prenesli v najprestižnejši mehiški muzej Palacio de Bellas Artes (Palača lepih umetnosti) v prestolnici Ciudad de Mexico. Igralski kolegi in širša javnost je tako dobila priložnost, da se je še zadnjič poslovila od njega, nekateri najbližji pa so se mu poklonili v svojih govorih.

Prijateljstvo, ki je preraslo fikcijo

Žalne slovesnosti se je udeležilo več znanih osebnosti, med njimi tudi mehiška igralka in kraljica slovenskih src Leticia Calderón, ki je v 90. letih z Ignaciem Lopezom Tarsom zaigrala v telenoveli Esmeralda (svetovna uspešnica, v kateri je Lopez Tarso igral tepčka Melesia, op. a.). Posledica njunega skupnega sodelovanja je bilo čudovito prijateljstvo, ki je trajalo do konca njegovih dni.

Leticia Calderon ob krsti svojega prijatelja.

Leticia Calderon ob krsti svojega prijatelja.

Profimedia

"Leta 1997 je luč sveta ugledala ena najbolj uspešnih mehiških telenovel, ki se je mnogi še danes spominjajo - Esmeralda. Ta mi je dala priložnosti, da sem obiskala več različnih držav in eden najbolj omenjenih likov, ki so se ga ljudje radi spominjali, je bil 'Melesio'. Nežen in zaščitniški lik, lik, ki je objemal Esmeraldo. Vsi ali mnogi se spominjajo čudovitega prijateljstva, ki je bilo med njima. Zelo sem počaščena, da je to prijateljstvo preseglo fikcijo," je v svojem govoru dejala Calderonova, ki so jo premagala čustva in se je zlomila.

Zvezdnico uspešnice Esmeralda je zelo pretresla igralčeva smrt.

Zvezdnico uspešnice Esmeralda je zelo pretresla igralčeva smrt.

Profimedia

"Vedno bom tvoja kraljična"

Po nekaj sekundah je s cmokom v grlu nadaljevala: "Imam veliko srečo, da lahko rečem, da je bilo med nama z gospodom Ignaciem Lopezom Tarso lepo prijateljstvo, veliko naklonjenosti. Hvaležna sem življenju, da nama je omogočilo, da sva naletela drug na drugega."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mundo Mexicano Oficial 🌎🇲🇽🇧🇷 (@mundomexicanooficial)

"Gospodu Ignaciu Lópezu Tarsi, zahvaljujem se ti za tvoje dolge pogovore, kjer si mi dovolil vstopiti v tvoje poklicno in zasebno življenje. Mojemu Melesiu, hvala, ker si moj prijatelj ... Kdo mi bo zdaj prinesel moje jagode? Zelo te imam rada, vedno bom tvoja kraljična. Vedno ..." je s solzami v očeh zaključila in zbrane v prostoru spomnila na enega najbolj prepoznavnih prizorov iz Esmeralde.

Posnetek igralkinega čustvenega govora:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soy Chema Cortés 🎭 (@noveleandomex)

Melesio je bil v romantični zgodbi tisti, ki ji je vedno stal ob strani, bil njena velika opora in zanjo na skrivaj nabiral sočne jagode s posestva premožne družine Peñarreal. Vedel je, da jih njegova slepa prijateljica Esmeralda oziroma kraljična, kot jo je rad klical, obožuje, jo je rad presenetil in ji s podarjenimi jagodami polepšal dan. Oglejte si enega od njunih prizorov in obudite spomine na izjemnega igralca in velikega človeka, kar je Ignacio Lopez Tarso zagotovo bil. Imel je odrsko prezenco in srčnost, kakršni ima le malokdo, zato se vrzeli, ki jo je pustil za seboj, ne bo dalo zlahka, če sploh kdaj, zapolniti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.