Uredništvo | 11. 4. 2024, 14:15

Glasbena drama Back to Black o pevki Amy Winehouse že pri nas

Arhiv Karantanije Cinemas

V slovenske kinematografe prihaja težko pričakovani film ene vidnejših pevk tega stoletja, angleške pevke Amy Winehouse.

Potem ko so London preplavile melodije ene vidnejših pevk tega stoletja, angleške pevke Amy Winehouse, je biografska glasbena drama Back to Black že začela svoj pohod tudi pri nas. Med prvimi so si film ogledali sinočnji obiskovalci premiere v Kinu Bežigrad.

Zgodbo o izjemno nadarjeni pevki, o njenem življenju in ustvarjanju enega najboljših albumov je režirala Sam Taylor-Johnson, ki se je skupaj z glavnimi igralci drame Mariso Abela, Jackom O'Connellom in Eddiejem Marsanom pred dnevi sprehodila po londonski rdeči preprogi. Premiere se je udeležila tudi pevkina družina, med njimi oče in mati pokojne pevke Janis in Mitch Winehouse.

O zgodbi

Izjemna zgodba o vzponu Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black. Zgodba je predstavljena iz Amyjine perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi osebnimi besedili. Film spremlja izjemno žensko in burno razmerje v središču enega najbolj legendarnih albumov vseh časov.

Marisa Abela in Jack O'Connell kot Amy in Blake

Marisa Abela in Jack O'Connell kot Amy in Blake

Arhiv Karantanije Cinemas

V Amyjini glasbi je njena resnica

Režiserka filma Sam Taylor-Johnson je ob idejah in nastanku biografske glasbene drame povedala naslednje: "Želela sem posneti film iz Amyjine perspektive, skozi njene oči. Le v njenih besedilih in glasbi je bila njena resnica. Odločila sem se, da njeno zgodbo povem skozi njene lastne besede, s pesmimi, ki jih je napisala in v katerih je izlila svojo dušo. Opevala je svojo ljubezen, bolečino in razočaranje, vse prežeto z globokimi čustvi in pogosto divje ostrim humorjem."

Album Back To Black, za katerega je pevka prejela pet grammyjev in so ga prodali v več kot 16 milijonov izvodih, je bil po režiserkinih besedah okvir za film.

Marisa Abela je odlično odigrala vlogo Amy Winehouse.

Marisa Abela je odlično odigrala vlogo Amy Winehouse.

Arhiv Karantanije Cinemas

"Amyjin srčni utrip, glasnejši z vsako zadano bolečino, vsaka pesem je predani izliv njene ljubezenske zgodbe med njo in Blakom. To je ljubezenska zgodba, kot tudi ljubezensko pismo njej in je povedana z njenim glasom, njenimi besedami in njeno perspektivo. Vidi le dobro, saj je ljubezen slepa," je zaključila.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec