17. 6. 2022, 21:30

Imamo novega zmagovalca MasterChefa: "Menim, da se bom samo sesedel ..."

Masterchef Slovenija

Do finala se je uspelo prebiti dvema najboljšima kuharjema letošnje sezone. Za zmago sta se morala pomeriti v pripravi zahtevne sledice.

V finalu letošnjega MasterChefa sta se pomerila Luka Novak in Evita Antončič, ki sta za nalogo glavne jedi in sladice morala dokazati, da sta najboljša ljubiteljska kuharja te sezone

Zmagovalec letošnjega kuharskega tekmovanja je postal Luka! 

Že prvi izziv je bil izjemno napet

V prvem izzivu, v katerem sta mlada tekmovalca kuhala glavne jedi, se je izkazal za izjemno napet dvoboj. Evita je namreč v njem za le dve točki premagala Luko in nas navdala z upanjem, da bo letošnji naslov in pokal domov odnesla prav ona. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MasterChef Slovenija (@masterchefslovenija)

Za sodniško trojico je pripravila tehnično dovršeno jed, zaradi katere je bila izjemno živčna: "Tresla sem se," je pojasnjevala. 

Pohvale sodnikov so deževale, med drugim je Bine Volčič Eviti položil na srce: "Po mojem mnenju, kar si ti pripravila ... Ne najdem slovenske besede - to je neverjetno," jo je pohvalil in nadaljeval: "Solzijo se mi oči, ker sem tako ganjen ob takem krožiku. Zelo redko doživim kaj takega." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VOYO (@voyo_slovenija)

"Ti imaš to v sebi," je Evito pohvalil Bine. 

V drugem krogu sta pripravljala Binetovo Michelinovo sladico

Sladica, ki sta jo morala pripraviti Luka in Evita, je bila prav posebna. "Še nikoli nisem jedla take sladice, ki bi me spominjala na tako organske okuse," je pojasnjevala Evita, medtem ko je Luka dodal, da "bo za to sladico izpustil svojo dušo." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MasterChef Slovenija (@masterchefslovenija)

A premagala sta strah in postopke, ki niso bili le kompleksni, temveč tudi izjemno izčrpni. Sestavine so jima sodniki že v naprej stehteli, za kar so porabili uro in pol. 

A oba kuharja sta se izjemno izkazala in dokazala, da sta sposobna pripraviti še tako zahtevno Chefovsko jed. 

"Menim, da se bom samo sesedel in ne bo dojel, kar se je zgodilo," je po pohvalah s strani Bineta o svoji zmagi premišljeval Luka. 

Kakšen je bil prvi odziv novega zmagovalca? 

Luka se je svoje zmage izjemno razveselil: "To je to!," je kričal in dodal: "Tako sem ponosen nase, da sploh ne znam opisat. Nisem še dojel in trajalo bo dva do tri tedne, ko se bom nekega dne zbudil, šel v kuhinjo in si rekel, da sem zmagal Masterchefa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Novak (@lukanowak)

Pri tem je Luka Jezeršek dodal: "Sploh ne veš, kaj vse te še čaka v življenju!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.