A. B. | 8. 4. 2022, 20:30

Hollywoodski zvezdnik zapustil Slovenijo. Kje se mudi ZDAJ?

Profimedia

V priljubljeni ameriški seriji se bomo lahko naužili lepot Slovenije, produkcija pa se je s karavano že odpravila dalje.

Prejšnji teden je v Slovenijo pripotovala produkcijska ekipa Netflixove serije The Witcher, ki je pri nas snemala prizore za nadaljevanje uspešnice, posnete po knjižnem romanu. V Sloveniji so se mudili v Zgornjesavinjski dolini, snemali so pri Predjamskem gradu ter pri cerkvi sv. Hieronima na Nanosu.

Iz naše državice pa se je na Instagramu oglasil glavni igralec, 38-letni Henry Cavill, ki je med drugim odigral tudi lik Supermana. V videoposnetku je povedal, da je "Slovenija naravnost božanska," v ozadju pa lahko vidimo tudi delček Julijskih Alp. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Kje snemajo zdaj? 

Po snemanju pri nas v Predjamskem gradu so se "preselili" na Hrvaško. Hrvaški portal Index poroča, da so eno od glavnih igralk Freyo Allan opazili pred hotelom na Reki, snemanje pa je očitno potekalo tudi na otoku Krk, kjer so kulise in ekipo opazili v zalivu Zala pri kraju Stara Baška.

Pred Slovenijo in Hrvaško so snemali tudi v severni Italiji, zdaj pa naj bi se že vrnili v London, kjer bodo v tamkajšnjih studiih Longcross posneli še ostale prizorov. Prav v teh studiih so zaradi pandemije covid-19 posneli večino druge sezone.

Netflixova uspešnica 

Televizijsko nadaljevanko The Witcher je za Netflix ustvarila Lauren Schmidt Hissrich. Temelji na istoimenski knjižni seriji poljskega pisatelja Andrzeja Sapkowskega. Njegova saga The Witcher, ki jo je začel v obliki kratkih zgodb pisati sredi 80. let prejšnjega stoletja, pripoveduje zgodbo o lovcih na pošasti z nadčloveškimi sposobnostmi. Eden od njih je protagonist serije The Witcher, Geralt iz Rivie, ki mu bralec sledi na dogodivščinah po domišljijski deželi, v kateri ob mečih in lokih obstajajo tudi čarovnije.

Svetovno prepoznavnost je sicer The Witcher pred nadaljevanko dosegel s serijo videoiger.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.