Uredništvo | 20. 11. 2023, 19:58

V oddaji Kaj dogaja? so si privoščili Sašo Petek: ta se je odzvala z besednim napadom na ustvarjalce oddaje

RTV/posnetek zaslona

Prleška spletna osebnost, ki s svojimi objavami že nekaj časa razburja številne Slovence, očitno ne razume šale.

Spletne objave Saše Petek že dalj časa razburjajo slovensko javnost. Od glasnega nasprotovanja vsem ukrepom proti covidu-19, vdora v studio RTV Slovenija, do zanikanja uničujočih razsežnosti avgustovskih poplav, obtoževanja gasilcev, ki so med poplavami reševali otroke iz vrtca, da se samopromovirajo, do omalovaževanja imena Saša Hribarja v času, ko so mnogi Slovenci žalovali zaradi njegove nenadne prezgodnje smrti.

Besedni napad na priljubljeno igralko

Minulo soboto pa so si Sašo Petek privoščili v priljubljeni humoristični oddaji Kaj dogaja? na prvem programu TV Slovenija, ki jo vodita Tilen Artač in Alenka Marinič. Mariničeva, ki je Petkovo posnemala, se je v skeču pojavila skupaj z Artačem, ki je imitiral pevca Wernerja in Juretom Mastnakom, ki je odigral nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Po odzivih sodeč je skeč nasmejal številne gledalce, a Saša Petek nad njim ni bila niti malo navdušena.

Odzvala se je v objavi na Facebooku, kjer se je Alenke Marinič in ustvarjalcev oddaje grobo lotila z besedami, objavila pa je tudi fotografiji Mariničeve, verjetno z namenom, da bi jo prikazala v slabi luči. Na eni je Mariničeva fotografirana s cigaretom, na drugi je oblečena kot klovnesa - Igralka namreč deluje tudi v društvu Rdeči noski, katerega člani kot bolnišnični klovni in klovnese prinašajo smeh in veselje tja, kjer so otroci in odrasli tovrstnih doživetij prikrajšani - v bolnišnice.

Močno pretiran odziv na satiro

"Draga Alenka Marinič, ti pa imaš dovolj zgodovine za seboj, da bi lahko humor jemala pri sebi in se delala norca iz same sebe, ne pa iz človeka, ki mu nikoli niti do gležnjev ne boš mogla seči," je Petkova v zajedljivem tonu prav nič skromno ciljala na sebe. V nadaljevanju je namignila, da naj bi se Mariničeva s skečem "trudila uničevati življenje človeka, ki ji nikoli ni storil nič žalega," njeno izrazoslovje pa je proti koncu zapisa postalo naravnost prostaško

Ob tem se lahko le vprašamo, kaj bi bilo, če bi se vse javno izpostavljene osebnosti, ki jih s satiro in humorjem tedensko obravnavajo v priljubljeni oddaji, odzivale z osebnimi napadi in žaljenjem avtorjev oddaje, in si oddahnemo, da ne živimo v takšni družbi.