L. P. | 20. 11. 2023, 21:19

Kmetija: prvi grešni kozel je Patricija, Mateja jezna na Žana

Voyo/posnetek zaslona

Žan je postal glava družine, določil je prvega grešnega kozla, to je postala Patricija. Mateja se je nanj jezila, ker ni upošteval njenih želja. 

Izpadli tekmovalec Kmetije Marcel je za glavo družine pričakovano določil prijatelja Žana in mu s tem zagotovil še teden dni imunitete. Žana je čakala naloga, da določi prvega grešnega kozla. Odločil se je za Patricijo, povedal ji je na samem.

"Malo sem razmišljal o izboru prvega grešnega kozla in nekako je naneslo, da bi to bila ti," je Žan povedal Patriciji na samem.

Žan je določil Patricijo za grešnega kozla.

Žan je določil Patricijo za grešnega kozla.

Voyo/posnetek zaslona

Njegova odločitev pa ni bila všeč Mateji, saj je želela, da za grešnega kozla določi njo. Pojasnil ji je, da ji vrača, ker je takrat, ko je bila ona glava družine, za grešnega kozla izbrala njega.

"Mislim, da boš tudi razumela najbolj od vseh, najmanj zamerila," je dejal, Patricija je prikimala. Žan je nato produkciji dejal, da meni, da bo njegova odločitev še najbolj prizadela Matejo. "Nisem izpolnil njene želje, plus v hlev sem poslal njeno najboljšo prijateljico."

Mateja se je jezila

Še preden je določil Patricijo za grešnega kozla, se je Žan z Matejo pogovoril, ta je dejala, da bi ji bilo bolje, če določi njo in ne Patricije.

"Če boš določil Patricijo, ti bom tam pred vsemi rekla, da daj mene," mu je povedala. A Žan njene želje ni upošteval, Mateja je bila jezna.

"Ne, no, ali grem lahko jaz namesto Patricije," je vprašala Mateja, ko je videla, da je Patricija grešni kozel. K ostalim tekmovalcem je namreč stopila s spakiranimi stvarmi.

Mateja je bila jezna, ker jo Žan ni izbral.

Mateja je bila jezna, ker jo Žan ni izbral.

Voyo/posnetek zaslona

"Zakaj pa nisi mene, če sem te prosila, da mene pošlji dol," ga je vprašala Mateja, Žan pa ji je odgovoril: "Pride tudi tvoj čas, draga moja!"

"Mateje nisem izbral iz principa, ker je bila to njena želja. Jaz njene želje ne bom izpolnil, tako kot ona ni moje izpolnila," je produkciji pojasnil Žan svojo odločitev in dodal, da je Mateja v načrtu direktno za dvoboj.

"Če je to njegov način, da se mi maščuje, pa naj bo. Pa naj me pošlje v hlev," je produkciji dejala Patricija. Priznala je, da je malce žalostna, saj je bila mogoče zadnjič v hiši. "Del mene bi se želel vrniti, del mene bi pa tudi s ponosom odšel domov, ker sem veliko dosegla," je priznala produkciji.