D.H. | 25. 8. 2023, 09:44

Boj za prestižne emmy nagrade v polnem zagonu! Polfinale bo zvezdnike privabil na to prekrasno lokacijo v Atenah

Profimedia/fotomontaža

Poletje je za mednarodno filmsko akademijo vedno prežeto s potovanji, saj med 15. junijem in 15. septembrom obiščejo 25 sodniških lokacij, ki sodelujejo pri izboru nominirancev za prestižne mednarodne emmy nagrade. Naslednja faza - gala večer s polfinalnim izborom. V Atenah že nestrpno pričakujejo, da se bodo zvezdniki sprehodili po rdeči preprogi.

Grčija se je leta 2020 odločila, da postane nepogrešljiv del evropskega filmskega zemljevida, zato so v Atenah ustanovili organizacijo AFO (Athens Film Office), s katero so predvsem želeli pritegniti mednarodne filmske produkcijske hiše in Atene spremeniti v "filmu prijazno mesto".

Danes lahko rečejo, da jim je uspelo – ustvarili so nova delovna mesta, privabili so tuje filmske producente, da filmske in televizijske vsebine ustvarjajo v Grčiji, pritegnili pa so tudi pozornost mednarodnih nagrad emmy, ki so zato prav Atene izbrali za eno od ključnih prizorišč letošnjega dogodka. 

Francoska igralka Lou de Lagge na lanskoletni podelitvi mednarodnih emmyjev

Francoska igralka Lou de Lagge na lanskoletni podelitvi mednarodnih emmyjev

Profimedia

Pomemben del organizacije ponovno prevzema United Media, ki je v jugovzhodni Evropi eno od najmočnejših produkcijskih imen z več kot 40.000 urami originalnih vsebin letno, njihove programe pa spremlja več kot 40 milijonov ljudi. Skupaj z organizatorji so tudi United Media opazili izjemen potencial Aten kot edinstvene filmske destinacije, ki si zasluži postati del elitnega dogodka podelitve mednarodnih emmy nagrad.

"Sodelovanje v procesu izbora nominacij za mednarodne emmy nagrade je pomembna potrditev našega prispevka h promociji umetniškega ustvarjanja na najvišji ravni, obenem pa tudi potrditev naših izkušenj pri ustvarjanju kakovostnih televizijskih vsebin," je povedala Kiki Silvestriadou, direktorica podjetja Nova Media, grškega operaterja v skupini United Group. 

Kot je za tuje medije povedal Kostas Bakoyannis, župan Aten, je razvoj filmske industrije del njihovega strateškega cilja za razvoj kulturnega potenciala grške prestolnice. "Organizacija polfinalnega dogodka za podelitev mednarodnih nagrad emmy predstavlja še eno pomembno pobudo za nadaljnjo promocijo Aten," je še povedal Bakoyannis.

Znamenita palača Zappeion v središču Aten

Znamenita palača Zappeion v središču Aten

Profimedia

Gala dogodek polfinalnega izbora mednarodnih nagrad emmy se bo odvil 6. septembra v prekrasni palači Zappeion, ki stoji ob znamenitih kraljevih vrtovih v samem središču Aten. Udeležili se ga bodo člani grške vlade, največji grški filmski in televizijski zvezdniki, mednarodni televizijski zvezdniki in predstavniki vodstva United Group in United Media.