P. L. | 5. 3. 2023, 09:09

Meri (Poroka na prvi pogled) iskreno o drogah: "To je bil moj beg iz realnosti"

Planet TV/posnetek zaslona

Meri, ki jo spremljamo v eksperimentu Poroka na prvi pogled, je iskreno spregovorila o temnem obdobju življenja, ki pa ga je uspešno premagala. Ni ji bilo lahko … 

Primorko Meri smo spoznali v letošnji sezoni šova Poroka na prvi pogled. Poročila se je z Žanom, po nekaj predvajanih epizodah se zdi, da se zelo razlikujeta. Žan rad popije kak kozarček alkohola, je zelo zgovoren, pa tudi kadi, kar Meri ne ugaja. Sama ne pije alkohola že tri leta, poskuša zdravo živeti in jemati življenje počasi in z gotovostjo. Za vse to pa ima zelo tehtne razloge.

Pred leti se je namreč rešila sveta omame, v katerega je zelo globoko zabredla.

osebni arhiv

"Vse skupaj se je začelo že v najstniških letih, poskusila sem marsikaj, vse možno (droge, op. a.). Najprej je bilo to občasno na kakšnih zabavah, kasneje, ko sem doživela izgubo prijateljice in še nekaj drugih težkih dogodkov, pa sem se začela vsakodnevno zatekati k drogi," je povedala za Metropolitan.si, pojasnila, da je bil to njen beg iz realnosti. "Stran od sebe, od bolečine," je dodala.

Pojasnila je, da je bila v svetu omame nekaj let, na koncu ni videla več izhoda, odločila se je za zdravljenje. A kljub temu ni šlo tako hitro.

osebni arhiv

"O zdravljenju sem razmišljala kakšno leto, preden sem se dejansko vključila v program. Društvo Projekt Človek je terapevtska skupnost za zdravljenje odvisnosti. Izstopiš lahko iz programa kadarkoli, vrata so vedno odprta, zato je potrebno toliko več motivacije, da res program spelješ do konca," je razkrila.

Pojasnila je, da zdravljenje poteka v več fazah, najprej se pripravljaš na sprejem z obiskovanjem sprejemnih centrov, nato si sprejet v skupnost, kjer si običajno 18 mesecev, na koncu sledi še reintegracija, s pomočjo terapevtov se postopoma vračaš nazaj v realno življenje.

Planet TV/posnetek zaslona

"V terapevtski skupnosti se posvetiš sebi, svojim vzorcem in vzrokom za zasvojenost. Veliko je dela na sebi, in menim, da je delo na sebi najtežje delo, ti pa tudi največ da. Meni je bilo težko, imam pa veliko srečo, ker mi je družina stala ob strani, popravili smo odnose in smo si zdaj v veliko podporo. Ker čutim veliko hvaležnost do društva, sem se odločila, da opravljam prostovoljstva pri njih, pomagam pri kakšnih dežurstvih in podobno," je pojasnila in dodala, da si je v skupnosti uspela spremeniti življenje.

"Ni smisel v tem, da prenehaš uživati droge, ampak v tem, da znaš uživati življenje brez njih," je pojasnila Meri in zaključila: "Menim, da imamo vedno izbiro in da je pomembno, da sprejmemo odgovornost zase. Če bi lahko dala en nasvet tistim, ki razmišljajo o zdravljenju. Dajte si možnost, na koncu dneva je tako vse v naših rokah. Je vredno."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.