P. L. | 28. 2. 2024, 11:14

Matej Zemljič (Skrito v raju) iskreno o ljubezenskih prizorih in odnosu z Gajo Filač

POP TV

Vse bolj priljubljeni igralec Matej Zemljič je spregovoril o tem, kako je v resnici snemati ljubezenske prizore, razkril pa je tudi, zakaj raje igra v filmu kot v serijah. 

Igralec Matej Zemljič v seriji Skrito v raju igra Marka Steinerja. Mark se v zgodbi zaljubi v Laro, ki jo igra Gaja Filač. Igralski par tokrat že tretjič igra zaljubljenca. Kako je v resnici igrati ljubezenske prizore, je Zemljič povedal za Metropolitan.

Skrito v raju

Skrito v raju

Voyo/posnetek zaslona

Zaigrali ste že v številnih serijah in filmih. Kaj vam je ljubše: film ali serija?

Film. Predvsem zato, ker je pri filmu vedno več časa za predpriprave in tudi snemanje poteka veliko bolj umirjeno kot pri serijah. 
 
Katera vloga vam je bila do danes najbolj pisana na kožo? 

Težko bi izbral eno. Vsaka mi je sprva čista neznanka in šele skozi proces in vaje jo začnem odkrivati in spoznavati do te mere, da mi na koncu zleze pod kožo. Šele takrat lahko zares stopim pred kamero.
 
Ste pričakovali, da bo serija Skrito v raju takšna uspešnica?

Slutil sem, saj je zgodba zelo močna, tudi morska kulisa naredi svoje ... Je pa potem vse odvisno, kako se stvari sestavijo v montaži, tako da sem vesel, da je izdelek, takšen, kot je in da je serija pritegnila gledalce pred zaslone. 
 
Vas ljudje sprašujejo, če sta z Laro dejansko par?

Kar precej, ja. Oz. bolj, da bi morala biti par, ker sva tako lepa skupaj. 
 
Kako vam je igrati ljubezenske prizore? Je težko?

Ni tako idilično in romantično, kot izgleda na ekranu. S soigralko se ponavadi pred vsakim prizorom pogovorim, kako bi izpeljala posamezni prizor. Potrebno je veliko zaupanja. Vprašam jo za vsak dotik in gesto, ki jo nameravam v prizoru narediti. In obratno, seveda. Pravzaprav gre bolj za koreografijo, ki je natančno določena. Če gre v prizorih za goloto, se ponavadi večina ekipe, ki ni nujno potrebna na samem setu, odmakne v drug prostor, da se igralci počutimo čim bolj varno. 

Mark in Lara

Mark in Lara

Voyo/posnetek zaslona


 
Kaj imate skupnega z Markom in v čem se zelo razlikujeta?

Oba sva kar precej introvertirana, srčna in malo tudi trmasta. Razlikujeva pa se glede pesimizma, sramežljivosti in nesamozavesti, ki je pri Marku veliko bolj izražena. 

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave