L. P. | 20. 11. 2023, 09:28

Gledalci imeli zadnjo besedo pri izbiri obeh finalistov: to sta Ahmed Kullab in Domen Kljun

POP TV

V zadnji oddaji šova Slovenija ima talent so za plesalca Ahmeda Kullaba za vstop v finale odločili glasovi gledalcev. 

V včerajšnji oddaji šova Slovenija ima talent se je odvil napet polfinale. Nastopili so cirkusant in plesalec Ahmed Kullab, pevec Domen Kljun, plesna skupina Sticky, čarodej Matic Peljhan, ki nastopa pod umetniškim imenom Matriks, in glasbena skupina Pantaloons.

V finale gre Ahmed.

V finale gre Ahmed.

Voyo/posnetek zaslona

Prva je nastopila plesna skupina Sticky

Preden so nastopili, so dejali: "S točko veliko tvegamo, ker gremo v drugo stran." Med nastopom so bili gledalci v studiu navdušeni, po nastopu so jih nagradili s stoječimi ovacijami. "Ne vem, zakaj ste rekli, da je tvegana točka ... to je bilo 'd best'," je za njihov nastop dejal žirant Andrej Škufca.

Ana Klašnja bi čarodeju dala zlati gumb

Drugi je nastopil Matic Peljhan, ki ustvarja pod umetniškim imenom Matriks. S svojo točko, pri kateri mu je pomagala žirantka Marjetka Vovk, je navdušil. Še posebej žirantko Ano Klašnja, ki mu je po nastopu dejala: "Jaz bi ti pa dala zlati gumb. To je bila točka, ki niti za trenutek ni izpustila pozornosti. Perfektna komunikacija, zelo kakovostna izvedba trika, kar je najpomembnejše." 

"Zvezda je rojena in zvezda se je rodila na tem odru. Ti si star 15 let ... jaz pri petnajstih nisem znala nič," je komentirala Marjetka Vovk.

Pantaloons so izvedli uspešnico GFredija Milerja

Tretji so nastopili člani skupine Pantaloons z uspešnico glasbenika Fredija Milerja, Vedno si sanjala njega. Povezali pa so jo še s hitom Måneskin.

"To je noro. To je bila takšna nadgradnja!" je bil nad njihovim nastopom navdušen žirant Andrej Škufca. "Ta spoj tega Milerja in Måneskin v enem čudežu ... a ste to videli? Ne želim si videti finala brez vas," je dodal Lado Bizovičar.

V finale gre Domen.

V finale gre Domen.

Voyo/posnetek zaslona

Nastop Ahmeda ponovno ganil 

Četrti je na oder prišel cirkusant in plesalec Ahmed Kullab, ki mu je v avdicijski oddaji zlati gumb namenila Ana Klašnja. Tokrat je s svojim nastopom želel prikazati, kako lepo je bil sprejet v Sloveniji.

"Stoječe ovacije so super ob tem, ko skuša Ahmed povedati, kako smo ga lepo sprejeli. Bravo, publika. Od avdicijske oddaje do danes se v tvoji deželi dogajajo grozljive stvari. Jaz ti želim, da tvoji bližnji ostanejo varni. Sem pa vesel, kako si ti svojo nemoč spremenil v fantastično umetniško točko na najvišjem nivoju," je po nastopu dejal Bizovičar. "Upam, da se bo tvoja zgodba dotaknila gledalcev," je dejala Ana in dodala: "Zelo sem ponosna nate."

"Danes si pokazal drugo plat tvoje zgodbe, kar mi je zelo všeč. Bil sem pozoren na performans in sem ugotovil, da si fantastičen gibalec. Vsak element si pristal tam, kjer si želel. Nobenih dvomov, napak, čudnih reakcij ... fantastičen nastop," je dejala Marjetka, ki je bila ganjena.

Gledalci so izbrali Ahmeda.

Gledalci so izbrali Ahmeda.

Voyo/posnetek zaslona

Domen Kljun navdušil s svojim glasom

Kot zadnji polfinalist je na oder stopil Domen Kljun, ki je ponovno navdušil s svojim vokalom. "Jaz sem zaljubljena v tvoj prekrasen glas," je njegov nastop komentirala Marjetka, Ana pa je dodala: "Ti si to, kar ta oddaja išče. Po eni strani silovit, po drugi nežen ... se vidimo v finalu."

V finale gresta Domen in Ahmed

Kdo gre v finale, odločajo glasovi gledalcev, tokrat so le ti izbrali Domna Kljuna, ki je prejel največ glasov. Za uvrstitev v finale med Ahmedom in Pantaloons so glasovali žiranti.

Ana in Andrej sta svoj glas namenila Ahmedu, Marjetka in Lado pa skupini Pantaloons. Ker je bil izid neodločen, so pogledali, komu izmed teh dveh so gledalci namenili največ glasov, izbrali so Ahmeda.