N. V. | 19. 11. 2023, 18:31

Stojan Auer iskreno o tem, zakaj je pred 30 leti prekinil s snemanjem oddaje Poglej in zadeni

TV SLO 1/YouTube/posnetek zaslona

Spet bodo posneli dve oddaji. Razkrivamo, kdaj ju bodo predvajali.

Legendarni voditelj Stojan Auer se 24. novembra v Festivalno dvorano Lent vrača z izjemno priljubljenim šovom Poglej in zadeni, smo poročali. Na dogodku, ki bo služil kot spomin na to oddajo, bo združil glasbo in izvajalce, ki so kadarkoli sodelovali v tej kultni oddaji. "Povabil bom kar nekaj pevcev, ki so bili takrat popularni. Tako domačih kot tujih," obljublja Auer.

Auer je v oddaji Nedeljsko popoldne na TV Slovenija 1 spregovoril o uspehu legendarne oddaje. Razkril pa je tudi, zakaj je pred 30 leti, ko je bila oddaja na vrhuncu priljubljenosti, prekinil s snemanjem. 

Poglej in zadeni

Če imate več kot 30 let, se oddaje Poglej in zadeni zagotovo spomnite. Auer je gostil zvezde svetovnega kova in vsak teden podaril avtomobil.

YouTube/posnetek zaslona

Oddaja je bila tudi kovnica novih zvezd, predvsem manekenk. Pot v svet slave in v začetek modne kariere je odprla celo Melanii Trump.

Razvedrilna oddaja je bila na sporedu ob petkih zvečer, šov pa je predvajala nacionalna televizija med leti 1992 in 1997. Oddaja je bila edinstvena in nobeni več v zgodovini samostojne države ni uspelo preseči njenega uspeha.

Zakaj je oddajo nehal snemati?

"Ni dobro, če se voditelj stara s televizijo," je na to vprašanje odgovoril Auer. Zaveda se uspeha, ki ga je dosegel z oddajo, in žal mu je, da do danes še nikomur v Sloveniji ni uspelo, da mu konkurira. "Samo lepi spomini so ostali," je dejal Auer, ki se že veseli, da se spet sreča z občinstvom.

TV SLO 1/posnetek zaslona

Oddajo bodo predvajali po televiziji

Spominskega dogodka v Festivalni dvorani Lent se ne morete udeležiti, če niste soustvarjalec oddaje. In čeprav se je sprva govorilo, da spominske oddaje ne bodo predvajali po televiziji, je očitno Auer dosegel dogovor z nacionalko. Na TV Slovenija 1 bodo dogodek 24. novembra izrezali v dve oddaji, ki ju bodo predvajali konec decembra:

  • Prva oddaja je retrospektivna: videli bomo, kako je snemanje nekoč potekalo, oddaja bo zapeljana kot dokumentarec. 
  • Druga oddaja bo identična, kot je bila pred 30 leti, z vsemi ustvarjalci, ki so takrat nastopali. Čeprav je minilo 30 let, so vsi ustvarjalci oddaje spet bili pripravljeni sodelovati, pravi Auer. Vsi, ki bodo v oddaji, so bili že gostje takrat – razen enega, nas pušča nestrpne.

Se že veselite? Se še sploh spomnite oddaje Poglej in zadeni?