P. L. | 29. 9. 2022, 09:02

FOTO: Tekmovalci Exatlona stopili skupaj in v tragični nesreči pomagali otrokom

Planet TV

Snemanje Exatlona se je ustavilo, tekmovalci so stopili skupaj in pokazali, da imajo veliko srce. Dan je bil zares čustven … 

Pisali smo že, da je med snemanjem slovenskega Exatlona Dominikansko republiko zajel siloviti orkan Fiona, ki je za sabo pustil razdejanje. 

"Ekipo iz barake so pred najhujšim preselili na varno, po hudi uri pa so tako tekmovalci kot ekipa stopili skupaj in pomagali domačinom, nato pa sanirali tudi poškodovane poligone," pojasnjujejo na Planet TV.

Planet TV

Razmere so bile resnično zaskrbljujoče

V zadnji oddaji smo si lahko ogledali, kako je bilo vse skupaj videti na samem prizorišču in kako so burno noč preživeli tekmovalci in tekmovalke. Ekipa modrih, ki trenutno biva v baraki, je bila pravočasno evakuirana na varno, da gre zares, pa je tekmovalcem sporočil voditelj Jure Košir. Tudi rdeči so v vili hude trenutke preživljali z veliko mero zaskrbljenosti, saj so bile razmere nekaj časa resnično zaskrbljujoče.

Kot smo lahko videli, je šele jutro pokazalo prave posledice orkana, prebivalci vzhodnega dela otoka, ki ga je orkan prizadel najbolj, so ostali brez elektrike, prekinjene so bile telefonske povezave in oskrba. Dodobra so uničeni tudi poligoni, ki so srce Exatlona, zato je bilo snemanje za nekaj dni prekinjeno, medtem ko je potekala sanacija prizorišč.

Planet TV

 

Čustven dan solidarnosti, za delo so poprijeli tudi tekmovalci
 

A še pred tem je slovenska ekipa skupaj s tekmovalci in tekmovalkami stopila skupaj in pomagala domačinom. Pristopili so k delovni akciji v bližnji osnovni šoli, ki jo je orkan močno prizadel, in pomagali očistiti tla in stene ter jih znova prebeliti, dvorišče so očistili naplavin ter poskrbeli za odvoz materiala, uredili otroško igrišče pred šolo ter ji podarili nekaj rekvizitov, s katerimi tekmovalci zaključujejo tekme v Exatlonu. 

"Ekipa je šoli podarila tudi nove učne pripomočke ter igrače, uredila namestitev novih vrat ter podbojev in kupila tudi novo cisterno za vodo. Tekmovalci in tekmovalke tokrat niso bili člani Triglava ali Jadrana, ampak le ena predana skupina, ki z velikim srcem in pridnimi rokami skupaj pomaga otrokom, v akciji pa sta seveda sodelovala tudi voditelj Jure Košir in posebni poročevalec s terena Igor Mikič," so pojasnili na Planet TV.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.