P. L. | 10. 3. 2023, 11:15

To je pravi razlog, zakaj ima Meri tako velik odpor do alkohola

Planet TV/posnetek zaslona

Kakšna resnica se skriva za strahom, ki ga Meri kaže do pitja alkohola? Zakaj ga ne odobrava? Ko boste prebrali njene besede, jo boste lažje razumeli … 

V eksperimentu Poroka na prvi pogled ne gre najbolje Meri in Žanu. Ugotavljata, da sta si preveč različna, Žan je razočaran, ker je Meri pokazala ničelno toleranco do alkohola.

"Jaz nisem kronik, jaz nisem imel nikoli težav z alkoholom, ti si jih mogoče imela. In to, da ti mene vidiš v isti luči, se jaz počutim užaljenega;" ji je dejal Žan med zadnjim pogovorom, ki smo ga videli. Meni, da Meri prikazuje njegovo pitje alkohola kot prekomerno. 

Planet TV/posnetek zaslona

Kasneje je produkciji objokana zaupala, da je v ozadju tega zelo težka zgodba. "Rekla sem, da je težka zgodba za tem, da jaz ne pijem in da imam toliko proti alkoholu. Samo, preprosto, ko me za neumne stvari ne razume, potem jaz ne čutim, da bi mu šla razlagat … ne se potem iz takih stvari norčevati. Če se iz tega norčuješ, pač, ko veš, da mi je težko, kako naj te imam zrelega za karkoli drugega," je v solzah razložila.

Kakšna zgodba se skriva v ozadju?

Zakaj ima Meri takšen odpor do pitja alkohola, kamere niso prikazale, Meri je razložila, da se ji zdi nesmiselno Žanu razlagati, kaj tiči zadaj.

Planet TV/posnetek zaslona

Je pa pojasnila za Metropolitan.si. "Moja zgodba glede alkohola je povezana z mojim zdravljenjem odvisnosti. Alkohol je le še ena substanca, ki jo imam za rizično," nam je razkrila in dodala: "Veliko oseb se odvisnosti ne ozdravi, temveč le eno substanco zamenja z drugo."

"Alkohol je legalna droga, seveda za nekoga, ki ga zna zmerno uživati, ni to nič spornega, zame pa predstavlja lahko pot nazaj v temo," je iskreno priznala. Razume tudi, da ljudje, ki nimajo težav z odvisnostjo, to težje razumejo. 

"Slovenija je močno povezana s pivsko kulturo, vsak rojstni dan, praznik ali karkoli, se pač praznuje s pitjem. Jaz moram v prvi vrsti poskrbeti zase in glede tega ne morem odstopati," je sklenila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.