Uredništvo | 11. 6. 2024, 09:34

Oboževalce pretresla vest: poslovila se je igralka telenovel, ki smo jo gledali tudi pri nas

Profimedia

Več kot šest desetletij je svojo umetniško kariero posvetila gledališču, filmu in televiziji.

Iz Mehike prihaja žalostna vest. V 83. letu starosti se je za vedno poslovila igralka Isabel Moreno, ki je upodobila številne vloge. Njen igralski talent je izstopal v velikih produkcijah, ljubitelji telenovel pa so njeno delo lahko več let spremljali prek TV-zaslonov.

Legendarna igralka, rojena v Havani na Kubi, je umrla v nedeljo, 9. junija, v svoji rezidenci v Miamiju, kjer je preživela zadnja leta svojega življenja.

Nacionalni svet za uprizoritvene umetnosti Kube je o njenem slovesu zapisal v izjavi za javnost: "Kubanska igralka Isabel Moreno, ena največjih filmskih in televizijskih talentov na otoku, je to nedeljo umrla v Miamiju."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TVyNovelas México (@tvynovelasmex)

Isabel Moreno je svojo umetniško kariero začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja s sodelovanjem v amaterski gledališki produkciji La Taza de Café. Po izselitvi s Kube se je preselila v Venezuelo, kjer so se ji odprla vrata v svet melodram z igranjem v uspešnicah, kot sta Amantes de luna llena (Ljubimci polne lune) in Más que amor frenesí (Več kot ljubezenska norost).

Zadnja leta življenja je preživela v Miamiju, mestu, kamor se je preselila leta 2001 in dvajset let nastopala v telenovelah, dokler se leta 2021 ni upokojila, potem ko je posnela La suerte de Loli. Nastopila je v telenovelah, kot so "Tierra de pasiones", "La fan", "Anita, no te rajes" in številnih drugih, pri nas pa smo jo lahko gledali v telenovalah Gata Salvaje (Divja mačka), Alma indomable (Nebrušeni dragulj) in Betty en NY (Betty v New Yorku).

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec