R. K. | 9. 9. 2023, 13:02

Ganljive besede, s katerimi se je od Saša Hribarja poslovila njegova sodelavka pri Radiu GA GA Valentina Plaskan

Amanda Gril/Igor Kupljenik/Bobo/fotomontaža

"Še včeraj dopoldne smo skupaj sedeli v studiu in se smejali, kot da je to nekaj samoumevnega ..."

Od legendarnega Saša Hribarja, ki je včeraj nenadoma preminil, se je z daljšim čustvenim zapisom na Facebooku poslovila tudi njegova mlajša sodelavka pri oddaji Radio GA GA in voditeljica TV Dnevnika na Televiziji Slovenija Valentina Plaskan. Označila ga je za neizprosnega prevpraševalca vseh nesmislov, ki je v nesmislih okoli sebe videl brilijantno satiro.

"Neizprosen prevpraševalec vseh nesmislov, samooklicanih 'pomembnih' stvari in ljudi, genialen ustvarjalec, izvenserijski v vseh načinih obstajanja: človeškosti, srčnosti, kot prijatelj, mentor in sodelavec. Boleča izguba za bližnje, nepredstavljiva izguba za vso državo," je Plaskanova zapisala v objavi na Facebooku. "Še vedno ne zmorem dojeti, da smo še včeraj dopoldne skupaj sedeli v studiu in se smejali kot da je to nekaj samoumevnega," je dodala in s tem spomnila na zadnjo oddajo Radia GA GA, ki je bila na sporedu še na dan njegovega odhoda.

Vedno je znal poiskati prave glasove

"Ker tako pač je, ker je petek, ker je življenje zares tako preprosto. A prav neverjetno je s kako osupljivo neizprosnim smislom za 'humor' to isto življenje vsakič znova najde načine, da nas opomni na nepomembnost in majhnost stvari, za katere nas ta svet od malih nog uči, da bi nas morale skrbeti. In na izmuzljivost dogodkov ter oseb, ki zares štejejo. In kako prekleto dobro si za te nesmisle vedno znova znal poiskati prave glasove in besede," je v objavi še zapisala Plaskanova.

Igor Kupljenik/Bobo

"Cel dan sem prelagala tisti običajni klic po Radiu GA GA. Češ, bo že prišel čas, ko končam z večerno oddajo. To je bila učna ura iz čakanja, ki bi ne mogla biti bolj boleče poučna. Odšel si na petek. Ti bi v tem verjetno videl brilijantno satiro, kot v vseh neizprosnih nesmislih okoli sebe. Hvala za vse Sašo. Nekaterih slovesov verjetno nikoli ne bomo zmogli razumeti. Nekateri ljudje ostanejo nenadomestljivi," je zaključila.