P. L. | 14. 4. 2024, 09:33

Večerja za 5: v oddaji navdušil svoje goste, ozadje njegove življenjske zgodbe pa tako zelo žalostno

Planet TV/posnetek zaslona

Minuli teden se je v srca gledalcev oddaje Večerja za 5 s svojo žalostno zgodbo usidral Jure Vetter, ki je s solzami v očeh povedal, kaj se je dogajalo ...

Minuli teden je v oddaji Večerja za 5 kuhal in gostil preostale tudi zelo uspešni podjetnik Jure Vetter. Z ženo Sašo sta lastnika prve burger hiše na Koroškem, pred tem pa ju je življenje zelo močno preizkusilo.

Saša in Jure Vetter sta danes uspešna gostinca.

Saša in Jure Vetter sta danes uspešna gostinca.

Planet TV/posnetek zaslona

Prometna nesreča in izguba službe

Ni bilo lahko, je v oddaji povedal Jure. Leta 2014 je namreč doživel tako hudo prometno nesrečo, da je pristal na invalidskem vozičku. "Najprej sem izgubil službo, bil sem dve leti na bolniški, potem pa je zaradi nosečnosti službo izgubila še Saša," je povedal Jure.

"Ker se jaz ne vidim na zavodu, sva začela razmišljati, kaj bi naredila. Porodila se nama je ideja, da bi imela gostilno," je pojasnil. Idejo za burger hišo je dobil med obiskom festivala v Ljubljani.

"Ko sem tam burger pojedel, sem bil povsem drug človek. In potem je to najprej Saša doma delala, potem pa sva pomislila, kaj če bi midva to spremenila v biznis," je povedal. Dejal je, da je bil popolnoma drug človek, ko je pojedel burger in poleg spil pivo. In njegova misel je bila, zakaj ne bi tega občutil vsak dan. "Zakaj pa se ne bi s tem ukvarjal, zakaj ne bi tega ves čas imel," se je takrat spraševal, danes pa z ženo svojo zgodbo uspešno peljeta že osmo leto.