N. V. | 21. 3. 2023, 09:44

Znani voditelj po 16 letih zapušča POP TV: kdo ga bo zamenjal?

Profimedia

Ga boste pogrešali? Navduševal je kar 16 let, zdaj gre novim izzivom naproti.

V 17. sezoni dirk MotoGP ne bomo več spremljali legendarnega športnega novinarja in voditelja Gabra Keržišnika. Že nekaj časa se je šušljalo, da zapušča POP TV, zdaj pa so iz medijske hiše to potrdili in razkrili, kdo ga bo zamenjal.

Tekme bo vodil ...

"Lahko potrdimo, da bosta letošnjo sezono MotoGP, ki se začne 25. marca, vodila naš športni novinar David Stropnik in strokovni komentator Peter Kavčič," so potrdili za Žurnal24.

Kdo je Gaber Keržišnik?

Keržišnik je bil glas domačih prenosov dirke MotoGP dolgih 16 let. Je zakladnica znanja o motociklizmu in avtomobilizmu. Deset let je z motocikli dirkal tudi sam, približno toliko let pa še z avtomobili. "Tudi s skuterji sem dirkal in nekaj malega v kartingu," je pred leti povedal v intervjuju. 

"Dirkal sem kot študent, in to z lastnim denarjem. Kolikor sem ga pač lahko zbral. Za nove gume ali motor ga ni bilo nikoli dovolj. Pa smo gonili tista 'stara jajca' in izrabljene gume. Na tak način ne moreš priti do rezultatov, vendar si s tem nisem belil glave, saj so mi dirke predstavljale predvsem zabavo. Nikdar si nisem domišljal, da bom svetovni prvak. Za to ni bilo ustreznih pogojev, podpore doma, financ in navsezadnje najbrž tudi ne dovolj poguma," je dodal za medij Regia.

Dirkaške izkušnje, kakršnekoli že pač, so mu zagotovo pomagale pri komentiranju: "Dovolj sem dirkal, da vem, kaj se dogaja na stezi, kaj se dogaja z motociklom, predvsem pa, da razumem, kaj razmišlja dirkač ter kako bo odreagiral."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport24ur (@sport_24ur)

Razlog, da zapušča delovno mesto, je, da se z medijsko hišo niso uspeli uskladiti. "Trenutno ne morem povedati veliko, saj še nismo zaključili pogovorov. Vsekakor si želim, da nadaljujemo, a se moramo uskladiti. Želel bi, da se dela dobro, kakovostno in da novo sezono nadgradimo. Edina konstanta je napredek. Čez leta smo že bili v podobnih situacijah, ampak smo se vedno uspeli dogovoriti. Ostajam pozitiven in verjamem, da bomo na koncu speljali tudi letošnjo sezono," je povedal pred časom.

Zdaj je postalo jasno, da usklajevanja niso potekala tako, kot si je želel. Keržišnik pa še ni razkril, kakšni so novi izzivi, ki ga čakajo v prihodnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.