16. 1. 2017, 09:12 | Vir: STA

Twin Peaks se po 25 letih vrača na male ekrane!

profimedia

Ameriška kabelska televizija Showtime je objavila napovednik za TV serijo Davida Lyncha Twin Peaks, v 90. letih zelo priljubljene nadaljevanke.

Ena najbolj težko pričakovanih televizijskih serij v zadnjem desetletju bo prvič na sporedu 21. maja. Napovednik prikazuje agenta FBI Daleu Cooperja, ki ga tudi tokrat upodablja Kyle MacLachlan.

"Agent FBI Dale Cooper... 25 let, sedem mesecev in tri dni pozneje," se je glasil tvit ameriške televizije, ki ga je pospremila s 30 sekund dolgim napovednikom. Ta med drugim prikazuje sloviti znak mesta "Welcome to Twin Peaks", piše francoska tiskovna agencija AFP.

Večina igralske zasedbe bo ista kot je bila pred četrt stoletja, enaka bo tudi zgodba, v središču katere bo tudi tokrat umor priljubljene študentke Laure Palmer. Pod celotno serijo se bo kot režiser podpisal Lynch, ki je režiral že nadaljevanko v 90. letih minulega stoletja.

Serijo bo uvedla dvourna premiera, ki ji bodo sledila nadaljevanja v skupni dolžini 18 ur. Zaenkrat je predvidena le ena sezona serije.

Novi projekt je v preteklosti naletel na precej ovir, med drugim se je vmes od sodelovanja poslovil sam Lynch. Serija naj bi po prvih napovedih na male ekrane prišla že v letu 2016, ob 25-letnici od nastanka serije, vendar se je zaradi različnih težav začetek predvajanja premaknil v letošnje leto.

Twin Peaks je leta 1991 prejel zlati globus za najboljšo dramsko TV serijo, MacLachlan pa je osvojil nagrado za najboljšega igralca. Lynch je leta 1992 posnel tudi film Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj kot predzgodbo nadaljevanke Twin Peaks.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.