23. 5. 2017, 16:00 | Vir: STA

Umrl je britanski igralec Roger Moore!

profimedia

V 90. letu je po kratkemu boju z rakom v Švici umrl britanski filmski in gledališki igralec Roger Moore, so potrdili v igralčevem družinskem krogu. Moore je bil najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda, ki jo je odigral v sedmih filmih med letoma 1973 in 1985. Veljal je tudi za velikega humanitarca.

"Ljubezen, s katero je bil obdan v svojih zadnjih dneh, je tako izjemna, da jo je nemogoče povzeti z besedami," piše v sporočilu za javnost, ki ga podpisujejo igralčevi otroci in je objavljeno na njegovih socialnih omrežjih.

Deborah, Geoffrey in Christian Moore so zapisali, da je njihov oče gojil posebno naklonjenost do nastopanja na odrskih deskah in pred kamerami. Pri tem je vztrajal skoraj do 90 leta. Moore je nazadnje nastopil novembra lani na odru londonske Kraljeve dvorane. Otroci so se mu zahvalili, da je bil, kakršen je bil.

Roger Moore se je rodil v Londonu, kjer je kasneje obiskoval igralsko akademijo. Od leta 1945 je nastopal v manjših vlogah na filmu, od leta 1953 pa v gledališčih na Broadwayu in v televizijskih nadaljevankah. Mednarodno prepoznavnost je dosegel z vlogo Simona Templarja v televizijski seriji Svetnik.

Njegovi pomembnejši filmi so: Moč, ki se je našel, Živi in pusti umreti, Mož z zlato pištolo, Vohun, ki me je ljubil, Samo za tvoje oči, Od tarče do smrti in drugi. Ponaša se tudi z zvezdo na Pločniku slavnih.

Roger Moore je leta 2002 nastopil tudi v slovenski komediji Na svoji Vesni v režiji Saše Đukića in Francija Keka. Moore se je ravno takrat v sklopu svojega dela pri Unicefu mudil v Sloveniji ter pristal, da nastopi v filmu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.