30. 12. 2016, 20:30 | Vir: STA

Umrl je William Salice - izumitelj čokoladnih jajčkov Kinder

profimedia

V italijanskem mestu Pavia je v četrtek, 29. decembra, zaradi kapi umrl izumitelj slavnih čokoladnih jajčkov Kinder, ki jih proizvaja italijansko podjetje Ferrero.

83-letni William Salice se je pridružil Ferreru leta 1960, hitro pa je postal tesen sodelavec direktorja Michela Ferrera, ki je izumil priljubljen lešnikov namaz Nutella.

V 70. letih prejšnjega stoletja so se v podjetju ukvarjali z vprašanjem, kaj storiti z modelčki za čokoladna jajca izven velikonočne sezone. Odgovor so postali uspešni jajčki Kinder, ki za svojo sladko čokolado skorjo skrivajo različne plastične igračke za otroke.

Ferrero je v zadnjih 40 letih prodal več milijard jajčkov. Na mesec za izdelavo porabijo toliko čokolade, da bi z njo lahko prekrili površino v velikosti 400.000 kvadratnih metrov.

Čeprav je Salice večkrat trdil, da je pravi izumitelj jajčkov Ferrero, je vseeno igral pomembno vlogo pri oblikovanju sladkih prodajnih uspešnic, še piše AFP. Med njimi čokoladno-lešnikov praline Ferrero Rocher in s čokolado oblita kava Pocket Coffee.

Salice je ob upokojitvi dobil kar 400.000 evrov bonusa, ki pa ga je vložil v fundacijo Obarvaj si življenje. Ta otrokom omogoča, da razvijajo svoje talente.

Zaradi majhnih plastičnih igračk v čokoladnih jajčkih, pa je prišlo tudi do nekaj neljubih nesreč. Januarja se je z igračko zadušila triletna deklica iz francoskega Toulousa.

V ZDA pa so jajčki zaradi zakona iz leta 1938, ki prepoveduje predmete v hrani, prepovedani. V Čilu so jih prepovedali poleti, ko so sprejeli zakon, s katerim se borijo proti debelosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.