5. 5. 2021, 17:49 | Vir: STA

Umrl model in pevec Nick Kamen

Profimedia
Umrl model in pevec Nick Kamen (foto: Profimedia)

V 60. letu starosti je umrl model in pevec Nick Kamen, je za britanski BBC potrdil družinski prijatelj. V Essexu rojeni Kamen se je mnogim vtisnil v spomin z reklamo za kavbojke Levi's 501 iz leta 1985, posneto v pralnici. V svoji glasbeni karieri je vrhunec dosegel naslednje leto z uspešnico Each Time You Break My Heart, ki jo je napisala Madonna.

Nick Kamen se je rodil 15. aprila 1962 v angleškem mestu Harlow kot Ivor Neville Kamen. Reklama za kavbojke Levi's 501, v kateri je nastopil, je doživela neverjeten odziv in prodaja levisk je tedaj zelo poskočila, Kamen pa je po zaslugi reklame postal seks simbol.

Tedaj je lepi mladenič pritegnil pozornost kraljice popa Madonne, ki je v 80. letih za BBC dejala, da sta ji pri Kamenu všeč karizma in njegov čudoviti glas. Kasneje je z njim navezala stik in mu ponudila, da bi zapel pesem Each Time You Break My Heart, ki je izpadla iz pevkinega tretjega studijskega albuma True Blue. Madonna je za skladbo celo prispevala spremljevalni vokal.

Posnel je še uspešno priredbo skladbe skupine The Four Tops z naslovom Loving You Is Sweeter Than Ever, ki je posebej prepričala italijanske poslušalce, v Italiji pa se je visoko na glasbene lestvice uvrstil tudi s skladbo Tell Me, ki jo je prav tako ustvaril z Madonno. Njegova večja uspešnica je bila še I Promise Myself.

Po družabnih omrežjih so se že začeli vrstiti sožalni zapisi za pevca, ki naj bi po pisanju nekaterih medijev preminil v torek zvečer, vzrok smrti pa zaenkrat še ni znan. Kamenov prijatelj, pevec Boy George, se mu je poklonil z zapisom, da je bil "najlepši in najprisrčnejši moški", pevka Tanita Tikaram pa se ga prav tako spominja kot prijaznega in prisrčnega človeka, še navaja BBC.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.