17. 11. 2020, 11:28 | Vir: STA

Za posledicami koronavirusa umrl eden najbolj znanih srbskih igralcev, poznan tudi po seriji Boljše življenje

Tanjug/STA

Novi koronavirus je v ponedeljek v Srbiji zahteval tudi žrtvi iz sveta gledališča in filma. Umrla sta prvak Jugoslovanskega dramskega gledališča ter filmski in televizijski igralec Ivan Bekjarev ter filmski režiser Milivoje Mića Milošević, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.
 

Bekjarev je umrl v Beogradu je v 75. letu starosti. Igralec se je s koronovirusom okužil oktobra med snemanjem filma Bilo jednom u Srbiji. Zdravil se je na infekcijski kliniki, a se je njegovo stanje v zadnjih desetih dneh močno poslabšalo.

Odigral je več kot 150 gledaliških vlog ter nastopil v več kot 50 filmih in v številnih televizijskih serijah. Prvo filmsko vlogo je odigral v filmu Bokseri idu u raj (1967), gledalci pa se ga bodo spominjali po vlogah v serijah Boljše življenje, Odpisani in Više od igre.

Režiser in filmski kritik Milivoje Mića Milošević je umrl v 91. letu starosti. Za seboj je zapustil bogat filmski opus, bil je avtor nekaterih najbolj priljubljenih filmov v zgodovini jugoslovanske kinematografije.

Med drugim je režiral komedijo Tesna koža ter filme Laf v srcu, Pa kaj še, Drugarčine in Berlin kaput. Njegova dokumentarca De Jongovi (1975) in Žulj (1988) sta bila jugoslovanska kandidati za oskarja. V njegovem dokumentarnem opusu je tudi film Srce o prvem Jugoslovanu, ki so mu presadili srce.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.