J. B. | 4. 12. 2022, 10:36

Uspešna Slovenka brutalno iskreno o ameriških sanjah: "Moraš biti močan, včasih te obravnavajo kot smet"

Instagram/Nika Kljun

Sodelovala je s številnimi največjimi zvezdniki glasbene in filmske industrije, toda da je prišla do tega, je morala preživeti in pretrpeti marsikaj.

Življenje v Združenih državah Amerike ... Za marsikoga obljubljena dežela. Država, v kateri se uresničujejo sanje. Pa je temu res tako? V ZDA je v preteklosti uspelo kar nekaj Slovencev in Slovenk. Tudi priznana plesalka in koreografinja Nika Kljun. Pohvali se lahko, da je med drugim sodelovala z Britney Spears, Jennifer Lopez, Justinom Bieberjem, Willom Smithom, Paulo Abdul in drugimi. Danes se njena zgodba zares bere kot zgodba o uspehu. Toda ni bilo lahko. Niti po naključju.

Pot ni lahka

"Hollywood je za Slovence blišč in ko se ta ne svetlika, to zaboli," je v oddaji Ena na ena poudarila Ljubljančanka in pojasnila, da je bila na poti do uspeha večkrat zavrnjena kot sprejeta. Kljub temu je vedno verjela vase in v tem vidi enega glavnih razlogov za svoj uspeh: "V Los Angeles sem se preselila, ker sem vedela, da mi bo uspelo. Moraš verjeti vase in nikoli igrati žrtve sistema. Naučila sem se, da pot v Ameriki ni lahka. Ogromno je izvrstnih koreografov in plesalcev in če sem se odločila, da grem v meko najboljših, potem morem znati biti močna in iti čez vse te stvari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kljun (@nikakljun)

Kljunova pravi, da mora biti človek za uresničitev ameriških sanj predvsem zelo čvrst kot človek in ne dovoliti, da nanj preveč vplivajo čustva. "Plesalce obravnavajo kot smeti," se je slikovito izrazila Nika Kljun, ki se je za uspeh v ZDA med drugim odpovedala odraščanju brata in nečakinj, prav tako ji ni bilo lahko, ker ni bila priča uspehom staršev, ki v Sloveniji vodita plesno šolo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.