V 81. letu umrl legendarni country pevec Kenny Rogers

21. 3. 2020, 10:01 | Scena | Vir: STA

              V 81. letu umrl legendarni country pevec Kenny Rogers (foto: profimedia) profimedia

Legenda ameriške country glasbe Kenny Rogers, ki je imel več kot šest desetletij dolgo kariero, je umrl v starosti 81 let, je v petek sporočila njegova družina.

"Rogers je umrl mirno na svojem domu zaradi naravnih vzrokov ob skrbi hospica in obkrožen s svojo družino," so sporočili. Napovedali so, da zaradi razmer ob širjenju novega koronavirusa načrtujejo pogreb v ožjem družinskem krogu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trikratni nagrajenec z ameriško glasbeno nagrado grammy, je bil na vrhu lestvic pop in country glasbe zlasti v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Znan je po vrsti uspešnic, med njimi The Gambler, Lucille in Islands in the Stream.

Leta 2018 je zaradi zdravja odpovedal zadnjih nekaj koncertov svoje poslovilne turneje.

Rodil se je v Teksasu, glasbeno kariero pa je začel v 50. letih prejšnjega stoletja. Kmalu se je ukvarjal z jazzom in drugimi glasbenimi žanri, ki jih je vnašal v svoj country stil.

Imel je 24 uspešnic na prvem mestu lestvic, šestkrat je prejel ameriško glasbeno nagrado za country glasbo in je član Dvorane slavnih country glasbe.

Njegove milozvočne balade in pogoste turneje, kot tudi priljubljene božične pesmi, so mu prinesle široko priljubljenost. Sodeloval je tudi s country pevko Dolly Parton ter igral v več filmih in televizijskih oddajah.

Bil je tudi poslovnež in se je ukvarjal predvsem z nepremičninami in restavracijami. Poročen je bil petkrat in ima pet otrok.