20. 9. 2021, 14:41 | Vir: STA

V Avstriji bo zimsko sezono zaznamovalo pravilo PCT

Profimedia

V Avstriji bodo tudi letos omogočili zimsko sezono, ki pa jo bo zaznamovalo pravilo PCT. Za žičnice, hotele in gastronomijo bodo morali potrošniki obvezno predložiti potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, je danes sporočila avstrijska vlada.

"Prepričana sem, da je možno v tem okviru imeti neobremenjeno, varno zimsko sezono v naši državi," je povedala ministrica za turizem Elisabeth Köstinger.

Za uporabo žičniških naprav bo obvezna maska tipa FFP2, ne bo pa obvezno vzdrževanje medsebojne razdalje, niti ne bodo omejevali števila uporabnikov glede na zmogljivosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V primeru povečanja covidnih bolnikov na oddelkih intenzivne nege pa bodo zaostrili pogoje za necepljene. V Avstriji imajo trenutno na intenzivni negi okoli 200 covidnih bolnikov, če bo število preseglo 300, necepljeni ne bodo več smeli v nočne lokale v zimskih letoviščih. V tej fazi upravljavci žičniških naprav ne bodo več smeli sprejemati testov za samotestiranje. Če bo število intenzivnih covidnih bolnikov naraslo na 400, pa bodo lahko necepljeni uporabljali žičniške naprave le ob predložitvi negativnega PCR testa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.