29. 10. 2017, 08:59 | Vir: STA

V Disneyjevi seriji prvič v ospredju homoseksualna zgodba

profimedia

Ameriški televizijski kanal Disney Channel je v eni izmed svojih serij prvič v ospredje postavil homoseksualno zgodbo. V prvem delu druge sezone serije Andi Mack sta se namreč glavna junakinja in njen prijatelj zaljubila v istega fanta, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

V enourni epizodi serije o odraščanju, ki je bila v ZDA na sporedu v petek, sta najboljša prijatelja Andi, ki jo igra Peyton Elizabeth Lee in Cyrus, ki ga upodobi Joshua Rush, ugotovila, da ju privlači isti fant.

Serija avtorice Seksa v mesu Terri Minsky je zgodba o odraščanju 13-letne Andi, ki išče svoje mesto pod soncem in svoj način življenja.

V prvem delu nove sezone je Andi upala na poroko svojih staršev in skušala ugotoviti, kaj zares čuti do sošolca Jonaha. Njen vrstnik Cyrus pa je medtem ugotovil, da je tudi on zaljubljen v Jonaha, kar ga je popeljalo na potovanje o odkrivanju samega sebe in samo-sprejemanju kot najstniškega homoseksualca.

Rush je na Instagramu zapisal, da serija ponuja dobro iztočnico mladim, njihovim staršem, mentorjem in zagovornikom za pogovor o tej tematiki in odločanju o prihodnosti. "Zelo sem ponosen, da sem lahko predstavil Cyrusovo prelomno zgodbo in da lahko zdaj vsi vidite, s čim smo se ukvarjali," je še zapisal.

Cyrus ni prvi homoseksualni lik na Disneyjevem kanalu, saj se je v eni epizodi serije Good Luck Charlie leta 2014 pojavil lezbični par, je pa zgodba o odrivanju homoseksualne identitete prvič postavljena v ospredje Disneyjeve stvaritve.

Disneyjevo občinstvo je že v začetku leta z odobravanjem sprejelo prvi homoseksualni poljub v animirani seriji Zvezdica proti silam zla na kanalu Disney XD, prvi Disneyjev homoseksualni lik pa je nastopil v letošnjem muzikalu Lepotica in zver, kjer je LeFoua upodobil Josh Gad.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.