V dvorani Grand hotela Union je bil glavna zvezda John Malkovich

24. 7. 2017, 12:15 | Scena | Vir: STA

              V dvorani Grand hotela Union je bil glavna zvezda John Malkovich (foto: Marko Delbello Ocepek/Union hoteli, Festival Ljubljana/Mediaspeed) Marko Delbello Ocepek/Union hoteli, Festival Ljubljana/Mediaspeed

V razprodani Unionski dvorani Grand hotela Union se je 20. junija odvil glasbeni spektakel enega najvidnejših italijanskih komornih orkestrov I Solisti Aquilani in gostov. Veliko pozornosti in navdušenja je požel znani ameriški dramski in filmski igralec ter režiser in producent, John Malkovich.

Na glasbenem dogodku, ki je v okviru 65. Festivala Ljubljana v čudovit ambient Unionske dvorane privabil lepo število navdušencev, sta poleg ansambla I Solisti Aquilani nastopili tudi violinistka Lana Trotovšek in pianistka Anastasya Terenkova. Na odru pa se jim je pridružil zvezdnik velikih filmskih uspešnic, ki je v svoji karieri zaigral v več kot 70 filmih in za svoje delo prejel številne nagrade. John Malkovich je h koncertu prispeval z interpretacijo besedila iz poglavja "Poročilo o slepih", romana Grobovi in junaki Ernesta Sabata.

Po koncertu so bili obiskovalci nad slišanim več kot navdušeni in nastopajočim ponudili več minut trajajoč aplavz, zvezde večera pa so se po zaključku kulturnega programa zbrale v Restavraciji in Baru Atelje, kjer jim je ekipa pripravila prav posebno kulinarično doživetje.

 • John Malkovich v družbi glavnega direktorja družbe Hoteli Union d.d., Tomislava Čeha in vodje hotelov, Milana Sajovica.

Vrhunska kulinarika je na gospoda Malkovicha naredila izjemen vtis. Za predjed v Ateljeju je izbral raviole s slovenskim sirom mohantom, koprivami, lisičkami in tartufi, za glavno jed pa so mu postregli z jagnjem, pehtranom, dimljenim jogurtom, fermentiranim zeljem in česnom. Posebno pohvalo je poklonil tudi slovenskim vinom, na večerji ga je najbolj očaral naš Cabernet Sauvignon.

 • John Malkovich, ki je bil navdušen nad kulinariko Restavracije in Bara Atelje, je na fotografiji v družbi Ateljejeve ekipe, ki je na ta slavnostni večer skrbela za dobro počutje znanega hollywoodskega igralca.

Priznani igralec za ogled Slovenije sicer ni imel veliko časa, saj je bil njegov obisk izključno delovne narave, iz Ljubljane pa se bo odpravil najprej v italijanski Videm, kjer bo nadaljeval s projektom. A kot je zapisal v naši knjigi gostov, se bo v Ljubljano z veseljem še vrnil.

 • Svoje vtise je zapisal tudi v knjigo pohval in dodal, da je bila kulinarika tega večera odlična.