18. 2. 2022, 06:00 | Vir: STA

V Liverpoolu bodo razstavili zvezek z rokopisi pesmi Beatlov

profimedia

V Liverpoolu, kraju znamenite četverice The Beatles, bodo prihodnji torek odprli razstavo, na kateri bodo na ogled postavili zvezek z na roko napisanimi besedili za pesmi, ki jih je zasedba izvajala. Zvezek vsebuje zapise poezije in druge osnutke, ki so nastajali med letoma 1967 in 1968. V zvezku je tudi rokopis uspešnice Hey Jude.

Po besedah strokovnjaka za glasbeno zapuščino skupine Stephena Maycocka zvezek omogoča fascinanten vpogled v ustvarjalni proces Beatlov.

Poleg osnutka za pesem Hey Jude, ki ga je spisal Paul McCartney, je mogoče v zvezku najti tudi nekaj besedil za album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, zapiske Georgea Harrisona, ki si jih je naredil za snemanje pesmi All You Need Is Love ter verze za pesmi, kot so For The Benefit of Mr Kite, Good Morning Good Morning in All Together Now, piše britanski BBC.

Zvezek je bil v lasti nekdanjega menedžerja skupine Mala Evansa, ki se je Beatlom najprej pridružil kot telesni stražar, pozneje pa je postal njihov tesen sodelavec in zaupnik.

Po pisanju BBC bo zvezek razstavljen po dražbi, na kateri ga je kupil nek liverpoolski poslovnež.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.