2. 3. 2017, 08:52 | Vir: STA

V ložo Melanije Trump posedli žrtve nasilja nezakonitih priseljencev!

profimedia
V ložo Melanije Trump posedli žrtve nasilja nezakonitih priseljencev! (foto: profimedia)

Tako kot njegovi predhodniki, se je tudi predsednik Donald Trump odločil, da v ložo skupaj s prvo damo ob svojem govoru v kongresu posadi goste, ki z osebno življenjsko zgodbo poudarjajo pravilnost njegove politike.

Pri Melaniji Trump so med drugim sedeli sorodniki žrtev nasilja nezakonitih priseljencev.

Trump je tako v ložo povabil vdovi policistov, ki ju je v Kaliforniji leta 2014 ustrelil nezakoniti priseljenec, in očeta, katerega sin je leta 2008 končal pod streli nezakonitega priseljenca in člana ulične tolpe. Ti gostje so simbolizirali potrebo po izgonu nezakonitih priseljencev.

Povabljena je bila tudi danes 20-letna študentka univerze Notre Dame Megan Crowley, ki so jo pri 15 mesecih starosti postavili diagnozo hude neozdravljive mišične bolezni in ji napovedali le nekaj let življenja. Njen oče je ustanovil podjetje, ki je razvilo zdravilo, in hči, ki simbolizira duha podjetništva, sedaj živi naprej.

Povabil je tudi vdovo vrhovnega sodnika Antonina Scalie, Maureen McCarthy Scalia, ki simbolizira Trumpovo odločitev, da na sodišče imenuje konservativne kandidate.

Denisha Merriweather iz Floride je imela težavno mladost, vendar je izkoristila možnost javne štipendije za obisk zasebne šole in je kot prva v družini dokončala univerzo. Ona simbolizira pomen porabe javnega denarja za šolanje v zasebnih šolah.

Pa druga plat istega kovanca?

Demokrati so medtem v kongres med Trumpovim govorom povabili goste, ki simbolizirajo žrtve Trumpovih politik, na čelu s številnimi priseljenci in tujci, ki so uspeli v ZDA.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.