V New Yorku odprli prvo slovensko restavracijo, šefica za sladice je Alma Rekić

7. 12. 2020, 08:38 | Vir: STA
Šefica za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji Master Chef Slovenia. (foto: Helena Kermelj)
Šefica za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji Master Chef Slovenia.
Helena Kermelj

Na zahodni strani newyorškega Manhattna ob aveniji Amsterdam že nekaj dni deluje prva slovenska restavracija v New Yorku z imenom Pekarna, ki jo je zasnoval inženir avstralskega rodu Dean O'Neill. Slovesne otvoritve še ni bilo, vendar pa Pekarna že obratuje.

Pekarna je slovensko-ameriška restavracija, koktajl bar in prostor za dogodke na naslovu 594 Amsterdam Avenue. Kot navajajo na spletni strani, so trenutno v fazi "mehkega" odpiranja in obratujejo od ponedeljka do petka od 16. do 21. ure ter v soboto in nedeljo od 10. do 21. ure.

Jedilnik Pekarne je pozorno sestavljen in premišljeno združuje interpretacije klasične slovenske kuhinje s sezonsko novo ameriško kuhinjo, piše na spletni strani Pekarne. Glavni v kuhinji je mojster Kamal Hoyte, ki je doslej delal že v številnih newyorških restavracijah, kot sta Oceana in Daniel. Šefica za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji Master Chef Slovenia.

Na jedilniku je med drugim juha matzo ball s tartufi, piščančji "šnicl burger" in cvetača s sezamovimi semeni, rozinami, čilijem in še čem. Na jedilniku je med drugim tudi slovenska jabolčna pita. 

V času pandemije koronavirusa se newyorške restavracije zapirajo, gostje slovenske pa si lahko kasneje spomladi in poleti obetajo tudi uživanje v hrani in koktajlih na vrtu. Pekarna ima dve nadstropji z glavno restavracijo, barom in tremi sobami za zasebne zabave ter vrt.

Idealna za vroče dni: preprosta, okusna in osvežujoča sladica

"V spreminjajočih se časih moramo stvari delati drugače. Sprememba ni ne slaba ali dobra, le prilagoditi se moramo in najti v našem okolju spet dobre čase. Pekarna dela na novih praksah in spreminja način delovanja restavracije z enim samim ciljem, to je varen prostor za uživanje v hrani, pijači in atmosferi," sporoča lastnik O'Neill.