7. 12. 2020, 08:38 | Vir: STA

V New Yorku odprli prvo slovensko restavracijo, šefica za sladice je Alma Rekić

Šefica za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji Master Chef Slovenia.

Helena Kermelj

Na zahodni strani newyorškega Manhattna ob aveniji Amsterdam že nekaj dni deluje prva slovenska restavracija v New Yorku z imenom Pekarna, ki jo je zasnoval inženir avstralskega rodu Dean O'Neill. Slovesne otvoritve še ni bilo, vendar pa Pekarna že obratuje.

Pekarna je slovensko-ameriška restavracija, koktajl bar in prostor za dogodke na naslovu 594 Amsterdam Avenue. Kot navajajo na spletni strani, so trenutno v fazi "mehkega" odpiranja in obratujejo od ponedeljka do petka od 16. do 21. ure ter v soboto in nedeljo od 10. do 21. ure.

Jedilnik Pekarne je pozorno sestavljen in premišljeno združuje interpretacije klasične slovenske kuhinje s sezonsko novo ameriško kuhinjo, piše na spletni strani Pekarne. Glavni v kuhinji je mojster Kamal Hoyte, ki je doslej delal že v številnih newyorških restavracijah, kot sta Oceana in Daniel. Šefica za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji Master Chef Slovenia.

Na jedilniku je med drugim juha matzo ball s tartufi, piščančji "šnicl burger" in cvetača s sezamovimi semeni, rozinami, čilijem in še čem. Na jedilniku je med drugim tudi slovenska jabolčna pita. 

V času pandemije koronavirusa se newyorške restavracije zapirajo, gostje slovenske pa si lahko kasneje spomladi in poleti obetajo tudi uživanje v hrani in koktajlih na vrtu. Pekarna ima dve nadstropji z glavno restavracijo, barom in tremi sobami za zasebne zabave ter vrt.

"V spreminjajočih se časih moramo stvari delati drugače. Sprememba ni ne slaba ali dobra, le prilagoditi se moramo in najti v našem okolju spet dobre čase. Pekarna dela na novih praksah in spreminja način delovanja restavracije z enim samim ciljem, to je varen prostor za uživanje v hrani, pijači in atmosferi," sporoča lastnik O'Neill.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.