11. 2. 2021, 13:54 | Vir: STA

V petek bodo odprli tudi smučišče na Veliki planini

Robert Hrovat/STA

V petek bodo ponovno odprli smučišče na Veliki planini, kjer bodo lahko obiskovalci v smučarskih zavojih uživali med 9. uro in 15.30. Za obiskovalce, ki se bodo na Veliko planino odpravili z nihalko, bodo organizirali hitro testiranje, cena za test pa bo pet evrov.
 

Obiskovalci morajo skladno z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom ob prihodku na smučišče predložiti negativni test. Na Veliki planini bodo hitro testiranje izvajali vsak dan pri spodnji postaji nihalke med 8. in 12. uro, v petek in soboto, ko poteka nočno sankanje, pa bo testiranje možno med 8. in 16. uro.

Nočno sankanje bodo izvedli že v petek in soboto, in sicer od 16. do 19. ure, zadnja nihalka bo v dolino odpeljala ob 20. uri. Je pa za nočno sankanje zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava. Možna je tudi izposoja sani.

Od petka bodo urejene tudi tekaške proge, v soboto in nedeljo pa bodo odprli še otroški zimski park.

Upravljavci smučišča obiskovalce prosijo, da se držijo priporočene varnostne razdalje, nosijo zaščitno masko, upoštevajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter navodila zaposlenih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.