18. 2. 2017, 10:33 | Vir: STA

V prvem predizboru Eme naprej KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell out in Omar Naber

V finale letošnje Eme gredo s prvega predizbora KiNG FOO s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way.

Letošnja Ema se je iz televizijskih studiev preselila na veliko prizorišče na Gospodarsko razstavišče, saj so se na RTV Slovenija odločili, da je čas za bolj spektakelsko formo.

Voditeljice Maja Martina Merljak, Tanja Kocman in Tina Gorenjak so se, kot je pri scenarijih bolj sproščenih glasbenih šovov običajno, šalile na svoj račun, na račun estrade, malo pa tudi na račun nastopajočih.

Bolj ali manj zabavne domislice so segale od videzov znanih osebnosti, ženskih in moških stereotipov, seksualnih namigov do zgodovine Eme in Evrovizije ("Bolje Golob na Emi kot Kalamari na Evroviziji.") Na začetku in koncu se jim je v bolj umirjenih tonih pridružil tudi Mario Galunič.

Med posebnimi gosti je bila tudi Eva Boto, ki je na Evroviziji nastopila leta 2012, in lanska predstavnica ManuElla.

Metodologija letošnjega glasovanja za finale, "kuhinje", kot so ga poimenovale voditeljice, je letos takšna: v finale gredo štiri pesmi, dve, ki prejmeta največ glasov po telefonskem glasovanju gledalcev in poslušalcev, ter dve, ki jih najbolje oceni sedemčlanska strokovna žirija.

V soboto sledi še drugi predizbor štirih finalistov za veliki večer prihodnji petek, ko bo znan naš predstavnik za majsko Evrovizijo v Kijevu.

Zabavnejši odzivi s Twitterja!

Twitter je izbor seveda gledal in sočno komentiral ... vse po vrsti!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.