V slogu filmov Mamma Mia!, Bohemian Rhapsody in Rocketman še skupina Take That

Z odra na filmsko platno

2. 5. 2020, 09:05 | Scena | Vir: STA

              V slogu filmov Mamma Mia!, Bohemian Rhapsody in Rocketman še skupina Take That (foto: profimedia) profimedia

V novem filmu z naslovom Greatest Days o fiktivnem fantovskem bandu in njihovih občudovalkah bodo slišani hiti skupine Take That. Film bo temeljil na odrskem muzikalu The Band, ki govori o skupini žensk, ki se ponovno združijo, da bi po 25 letih videle najljubšo zasedbo.

Filmska adaptacija sledi uspehu na glasbi temelječih filmov, kot so Mamma Mia! (2008), Bohemian Rhapsody (2018) in Rocketman (2019). V odrski različici je bilo uporabljenih 16 hitov benda, ki za film piše tudi novo pesem.

Producent Danny Perkins je za Deadline dejal, da so Take That zelo vključeni v nastanek filma. "Navdušeni so nad idejo filma in sodelujejo pri vsakem koraku," je povedal.

"Trenutno zaskrbljenost povzročajo veliko resnejše reči, ampak upamo, da bo film prinesel nekaj radosti," je dodal. Perkins upa, da bo Greatest Days imel "podobno poživljajoč učinek", kot ga je imel film Mamma Mia!, ki je izšel med finančno krizo leta 2008.

Po pisanju britanskega BBC bo režiserka Coky Giedroyc, ki je nedavno režirala prihajajočo komedijo How to Build A Girl. Scenarij bo napisal Tim Firth, ki se podpisuje tudi pod muzikal.

V odrski uprizoritvi so nastopili zmagovalci tekmovanja talentov Let It Shine na BBC.

Nekdaj je bil član benda tudi Robbie Williams, sedaj pa Take That tvorijo Howard Donald, Gary Barlow in Mark Owen.