17. 7. 2020, 10:41 | Vir: STA

V ZDA že prvi dan po izidu prodali skoraj milijon izvodov knjige Trumpove nečakinje

Profimedia

Izid je hotela predsednikova družina s tožbo ustaviti, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v četrtek sporočil izdajatelj.

Mary Trump v knjigi Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najbolj nevarnega človeka na svetu predsednika ZDA ne prikazuje v pozitivni luči

Doktorica psihologije, sicer hčerka predsednikovega pokojnega starejšega brata Freda Trumpa mlajšega, v biografiji med drugim trdi, da Donald Trump izpolnjuje vse kriterije za narcisa. Očita mu tudi nevednost in precenjevanje samega sebe. Bela hiša biografijo označuje za knjigo laži.

Strica in teti so hoteli Mary Trump po smrti Freda Trumpa starejšega prikrajšati za dediščino, zato jih je tožila. Ko je leta 2001 podpisala sporazum, da ne bo nikoli govorila ali pisala o družini, so ji izplačali nekaj milijonov dolarjev.

Na podlagi tega so skušali preprečiti izid knjige, vendar so bili prepozni, saj so bile pravice že prodane izdajatelju Simon & Schuster, ki ga sporazum o molčečnosti ni zavezoval. Knjiga je tako od torka v prodaji.

Izdajatelj je v četrtek sporočil, da so prvi dan po izidu prodali že 950.000 izvodov knjige, kar je zanje rekord. V to številko so sicer vključena prednaročila ter zvočne in digitalne različice knjige. Simon & Schuster je tako že naročil ponatis knjige. Poleg v ZDA je knjiga na vrhu prodajnih lestvic v Kanadi in Avstraliji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.