Večkrat preloženo premiero petega filma serije Indiana Jones naj bi dočakali julija 2021

Na režiserskem stolčku ne bo Stevena Spielberga

28. 2. 2020, 12:10 | Scena | Vir: STA

              Večkrat preloženo premiero petega filma serije Indiana Jones naj bi dočakali julija 2021 (foto: profimedia) profimedia

Steven Spielberg ne bo režiral petega filma o Indiani Jonesu. V skoraj 40-letni zgodovini filmske franšize bo film o pustolovcu in arheologu prvič režiral nekdo drug, Spielberg bo sodeloval le kot producent. Filmski reviji Hollywood Reporter in Variety kot možnega režiserja navajata Jamesa Mangolda.

V vlogi Indiane Jonesa bo ponovno nastopil legendarni ameriški igralec Harrison Ford. Kot je nedavno razkril v oddaji Ellen DeGeneres, se že veseli nadaljevanja, ki naj bi ga začeli snemati poleti. Ford je od leta 1981 štirikrat prevzel vlogo pustolovca in arheologa Henryja Waltona Jonesa, nazadnje v filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje iz leta 2008.

Spielberg, ki si je skupaj z Georgeem Lucasom v 70. letih minulega stoletja zamislil pet filmov o Indiani Jonesu, je režiral vse štiri filme doslej. 

Uradnih informacij, kako je s snemanjem petega filma o Indiani Jonesu, ki še nima naslova, v studiih Disney zaenkrat niso podali, piše nemška tiskovna agencija dpa. Ko so leta 2016 prvič napovedali peti film iz franšize, so premiero napovedali za julij 2019. Nato so jo večkrat preložili, nazadnje na julij 2021.