22. 4. 2022, 18:11

Velika preobrazba: Raiven je zdaj videti ČISTO drugače!

Bobo

Priljubljena pevka, ki je pred časom vstopila v svet opere, se je pokazala v popolnoma novi podobi. Vam je všeč? 

Pevko Saro Briški Cirman, bolj znano kot Raiven, smo že videli z zelo različnimi frizurami in barvami las. Tokrat si je omislila svetlejšo barvo, skrajšala si je tudi dolžino las. Se je za spremembo odločila zaradi vloge v operni produkciji Agripina, za katero se je zadnje čase pripravljala v sodelovanju z Akademijo za glasbo? 

V glavni vlogi Agripine se Raiven sicer izmenjuje s pevko Rebeko Pregelj. Operna produkcija je nastala pod režijskim vodstvom Rocc-a ter dirigentom in glasbenim vodjo Egonom Mihajlovićem v izvedbi študentk in študentov oddelka za petje ter baročni orkester Akademije za glasbo. Gre za koprodukcijo s Cankarjevim domom ter ob podpori Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani in Krke d.d. 

V eni od opernih interpretacij junakinj in junakov starega Rima v 'nadčasovno-aktualni odrski postavitvi' se pojavlja tudi Žiga Lakner, širšemu krogu najbolj znan kot finalist tretje sezone šova Slovenija ima talent.

Pri oblikovanju scene, kostumov, mask in pričesk sodelujejo študentke in študenti Naravoslovnotehniške fakultete UL, Fakultete za aplikativne vede (VIST) ter dijakinje Srednje frizerske šole Ljubljana. Za celostno vizualno podobo projekta pa so poskrbeli študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem