A. Kl. | 18. 1. 2022, 11:00

(VIDEO) Helenin recept za večno mladost: Dobri geni, telovadba in ... ledena voda?

Profimedia

52-letna Helena Christensen, ki na Instagramu redno objavlja utrinke iz svojega razgibanega vsakdana, je tokrat sledilce osupnila z junaškim počepom v ledeno vodo.

V komentarjih pod objavo iz zasnežene in zagotovo hladne pokrajine, sredi katere Helena nosi le kopalke - si je pa na glavo poveznila kapo - so se zvrstili številni navdušeni (in tudi zgroženi) komentarji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Helenina izjemno uspešna kariera se je začela leta 1986, ko je zmagala na danskem tekmovanju za mis universe, v naslednjih letih pa je postala ena izmed sedmerice najbolj iskanih supermodelov skupaj z Lindo Evangelisto, Christy Turlington, Naomi Campbell, Elle Macpherson, Claudio Schiffer in Cindy Crawford.

Preberite še: Ne boste verjeli, koliko svečk je upihnila čudovita Christy Turlington

Njen veliki preboj je bil nastop v videospotu za pesem Chrisa Isaaka Wicked Game iz leta 1990, ki še danes velja za enega najbolj seksi spotov vseh časov in v katerem je svet očarala s svojim čutnim obrazom in oblinami.

V tistem obdobju je spoznala od leta 1997 pokojnega frontmana INXS Michaela Hutchencea, s katerim sta več let živela skupaj v Franciji in na Danskem.

Profimedia

Preizkusila se je tudi na drugi strani objektiva in postala iskana fotografinja ter soustanoviteljica revije Nylon, ki so jo izdajali do leta 2017.

Na vprašanja o tem, kako še dobra tri desetletja po prvih korakih na modni brvi vzdržuje sanjsko postavo, je Helena odgovorila, da gre za kombinacijo dobrih genov in telesne aktivnosti.

Profimedia

"Pomembno je, da se gibamo na najrazličnejše načine, ki vključujejo tudi naravo. Plavanje v morju, rekah, jezerih. Pa hoja, treking, sekanje drv ..."

Kot je mogoče sklepati po njeni sveži objavi, sem spada tudi namakanje v ledeni vodi, tako v domačem Kobenhavnu kot v okolici njenega drugega doma na vznožju gorovja Catskills v zvezni državi New York.

Ko smo že pri "dobrih genih" - od mame jih je podedoval tudi Helenin 20-letni sin Mingus, prav tako iskan maneken, ki se ji je rodil v razmerju z igralcem Normanom Reedusom.

Profimedia

Kasneje so brezčasno lepotico romantično povezovali s Paulom Banksom, pevcem zasedbe Interpol.

Christensen je sicer potomka Danca in Perujke in se z organizacijo Oxfam zavzema za zaustavitev ali vsaj zamejitev usodnih posledic podnebnih sprememb v materini domovini, ki spada med države v razvoju.

Profimedia

Dejavna je tudi na področju boja proti raku dojki in pri več različnih dobrodelnih organizacijah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.